Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POHOVANO BELO MESO KAO IZ RESTORANA BRZE HRANE: Ne prži se, a korica nikad hrskavija (VIDEO)

Za ručak poslužite savršeno hrskavo i pohovano belo meso.

 Pohovano belo meso Izvor: Printscreen/YT/One day One recipe

Ljubitelji pohovanog belog mesa, a i oni koji vole da jedu u restoranima brze hrane će biti oduševljeni ovim receptom. Napravite savršeno hrskavu piletinu bez prženja za koju vam treba samo jedan trik sastojak, a to je kornfleks. Jednostavno se priprema i za kratko vreme, a ako poslužite uz aromatičan sos biće još ukusnija.  

  • Sastojci:
  • 600 g belog mesa
  • 1 kašika origana
  • 2 kašike slatke crvene paprike
  • 1/2 kašičice crnog luka u prahu
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • 1 kašika ulja
  • kornfleks
  • 2 jajeta 
  • Za sos: 
  • 2 čena belog luka
  • 1 crni luk
  • 1 kašičica tucane paprike 
  • 1 kašika mlevene crvene paprike
  • 1 kašika origana
  • 2 kašike sušenog peršuna
  • 200 ml paradajz sosa
  • sok od 1/2 limuna
  • 125 ml jogurta

Priprema:
Belo meso isecite na tanke šnicle, pa pospite origanom, mlevenom paprikom, crnim lukom u prahu i skrobom. Prelijte uljem, pa dobro sjedinite. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru pola sata. Uvaljajte meso u umućena jaja, pa u kornfleks koji ste izdrobili. Poređajte na pleh obložen pek papirom, pa preko sipajte vrlo malo ulja. Pecite u rerni na 180°C oko 25 minuta. Za to vreme u tiganju propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte i beli. Nakon minut dodajte začine, tucanu papriku, slatku mlevenu papriku, origano, peršun, pa sipajte sos od paradajza, sok od limuna i grčki jogurt. Kuvajte par minuta i poslužite belo meso uz sos. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti