Tikvicemožete da spremite na bezbroj načina, a mi vam danas predlažemo da za ručak napravite punjene. Umesto mlevenog mesa koristite povrće, kao što su luk i šargarapa, a za još bogatiji ukus dodajte pečurke i pirinač. Sve to prelijte paradajz sosom i pecite u rerni. Vrlo jednostavno i od namirnica koje nisu skupe napravite ukusan ručak za celu porodicu.

  • Sastojci:
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 150-200 g šampinjona 
  • 100 g pirinča 
  • 700 ml vode 
  • 4 tikvice
  • maslinovo ulje
  • paradajz
  • 1,5 kašika paradajz pirea 

Priprema:
Na malo maslinovog ulja propržite sitno secakni crni luk i kada on omekša dodajte rendanu šargarepu. Kada i šargarepa omekša dodajte seckane pečurke, pa posolite i pobiberite. Promešajte i kada su pečurke skoro gotove dodajte pirinač. Sipajte 500 ml vode, promešajte, poklopite i kuvajte na niskoj temperaturi dok voda ne ispari. Tikvice isecite na pola, pa izdubite. Napunite ih dobijenom smesom i poređajte u vatrostalnu posudu koju ste nauljili. Zatvorite paradajzom koji ste isekli. Paradajz pire prelijte toplom vodom (200 ml) i promšejate, pa prelijte preko tikvica. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u rerni na 180°C oko 40 minuta.

Izvor: Stvar ukusa