Ako nemate puno vremena, a želite da spremite ukusan i hranljiv ručak za celu porodicu, šnicle u sosu su savršeno rešenje. Spremaju se od goveđeg mesa, a recept je jednostavan. Prelivaju se sosom od pečuraka. Recept je predviđen za 2 šnicle, ali možete ubaciti više goveđeg mesa.
Sastojci:
- 4 kašike putera
- 1 kašičica ulja
- 2 goveđe šnicle (po 120 g svaka)
- 1 šolja iseckanih pečuraka
- 1 kašika iseckanog mladog luka
- 1 kašika brašna
- prstohvat soli
- prstohvat bibera
- 2/3 šolje pilećeg bujona
Recept za goveđe šnicle prelivene sosom od pečurkama:
Istucite goveđe meso tako da bude debljine 2.5 cm. Zagrejte 2 kašike putera na srednjoj vatri, pa propržite šnicle dok ne poprime brankastu boju. Sklonite šnicle, pa u isti tiganj ubacite preostali puter i zagrejte. Propržite pečurke i mladi luk na srednjoj vatri dok ne omekšaju. Dodajte brašno, so i biber, promešajte, pa postepeno dodajte bujon. Mešajte čitavo vreme dok se ne zgusne, pa kad provri, mešajte još 2 minuta na upaljenoj ringli. Prelijte goveđe šnicle sosom od pečuraka i služite.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća