Ako nemate puno vremena, a želite da spremite ukusan i hranljiv ručak za celu porodicu, šnicle u sosu su savršeno rešenje. Spremaju se od goveđeg mesa, a recept je jednostavan. Prelivaju se sosom od pečuraka. Recept je predviđen za 2 šnicle, ali možete ubaciti više goveđeg mesa.

Sastojci:

  • 4 kašike putera
  • 1 kašičica ulja
  • 2 goveđe šnicle (po 120 g svaka)
  • 1 šolja iseckanih pečuraka
  • 1 kašika iseckanog mladog luka
  • 1 kašika brašna
  • prstohvat soli
  • prstohvat bibera
  • 2/3 šolje pilećeg bujona

Recept za goveđe šnicle prelivene sosom od pečurkama:

Istucite goveđe meso tako da bude debljine 2.5 cm. Zagrejte 2 kašike putera na srednjoj vatri, pa propržite šnicle dok ne poprime brankastu boju. Sklonite šnicle, pa u isti tiganj ubacite preostali puter i zagrejte. Propržite pečurke i mladi luk na srednjoj vatri dok ne omekšaju. Dodajte brašno, so i biber, promešajte, pa postepeno dodajte bujon. Mešajte čitavo vreme dok se ne zgusne, pa kad provri, mešajte još 2 minuta na upaljenoj ringli. Prelijte goveđe šnicle sosom od pečuraka i služite. 

BONUS VIDEO:

Kurir televizija Kako se spremaju faširane šnicle?

 Izvor: StvarUkusa