Ako nemate puno vremena, a želite da spremite ukusan i hranljiv ručak za celu porodicu, šnicle u sosu su savršeno rešenje. Spremaju se od goveđeg mesa, a recept je jednostavan. Prelivaju se sosom od pečuraka. Recept je predviđen za 2 šnicle, ali možete ubaciti više goveđeg mesa.
Sastojci:
- 4 kašike putera
- 1 kašičica ulja
- 2 goveđe šnicle (po 120 g svaka)
- 1 šolja iseckanih pečuraka
- 1 kašika iseckanog mladog luka
- 1 kašika brašna
- prstohvat soli
- prstohvat bibera
- 2/3 šolje pilećeg bujona
Recept za goveđe šnicle prelivene sosom od pečurkama:
Istucite goveđe meso tako da bude debljine 2.5 cm. Zagrejte 2 kašike putera na srednjoj vatri, pa propržite šnicle dok ne poprime brankastu boju. Sklonite šnicle, pa u isti tiganj ubacite preostali puter i zagrejte. Propržite pečurke i mladi luk na srednjoj vatri dok ne omekšaju. Dodajte brašno, so i biber, promešajte, pa postepeno dodajte bujon. Mešajte čitavo vreme dok se ne zgusne, pa kad provri, mešajte još 2 minuta na upaljenoj ringli. Prelijte goveđe šnicle sosom od pečuraka i služite.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus