Pečeni hleb sa belim lukom je jednostavan način da začinite i ulepšate svoj obrok. Mleveni sveži beli luk je ključan za ove hrskave kriške hleba, prepune ukusa. Možda ćete želeti da isprobate i domaći hleb punjen belim lukom i sirom. Evo kako se pravi pečeni hleb sa belim lukom!

Sastojci:

  • 60 g putera, rastopljenog
  • 3 do 4 čena belog luka, mlevenog
  • 450 g francuskog hleba, prepolovljenog po dužini
  • 2 kašike mlevenog svežeg peršuna

Recept za pečeni hleb sa belim lukom

14:58
Korak 1

Isecite hleb

Za pečeni hleb sa belim lukom možete da isečete francuski hleb kako želite. Na manje ili veće kriške.

15:02
Korak 2

Pomešajte puter i beli luk

U maloj činiji pomešajte puter i beli luk. Premažite isečene strane hleba i pospite peršunom. Stavite na tepsiju za pečenje.

15:02
Korak 3

Pecite hleb

​Pecite na 180 ° 8 minuta. Pecite dok ne porumeni. Isecite i poslužite toplo. Uživajte u pečenom hlebu sa belim lukom!

Pročitajte i kako se pravi MEKANI HLEB SA NEODOLJIVIM PUNJENJEM

BONUS VIDEO

YouTube/table diary  Hleb punjen sirom

StvarUkusa/L.S.