Za pica rolnice potrebno vam je smrznuto testo i oko 40 minuta vremena. Vrlo su izdašne, možete da ih pravite kada imate goste. Njihova čar je u filu, koji se pravi sa mlevenim mesom, te su vrlo bogato napunjene. Možda ćete želeti da napravite i brzu picu za celu porodicu, sa kobasicom i paradajzom. A evo i kako da napravite pica rolnice!
Sastojci:
- 230 mlevenog mesa
- 230 ml paradajz sosa
- 60 g iseckanog sira mocarela
- 1/2 kašičice sušenog origana
- 250 g smrznutog testa
Recept za pica rolnice
Skuvajte mleveno meso
Za pica rolnice u velikom tiganju kuvajte mleveno meso na srednjoj vatri dok ne bude više ružičasto i iscedite. Sklonite sa vatre. Dodajte paradajz sos, mocarela sir i origano.
Nafilujte testo
Odmrznite testo pa ga isecite na 8 pravougaonika. Stavite oko 3 kašike mešavine mesa duž 1 dugačke strane svakog pravougaonika. Urolajte počevši od dugačke strane obložene filom. Svaku rolnu isecite na 3 dela.
Pecite rolnice
Stavite rolnice šavom nadole, dovoljno odvojene na podmazan pleh. Pecite na 190° 15 minuta ili dok ne porumene. Uživajte u pica rolnicama!
Pročitajte recept za prave domaćinske kiflice punjene slaninom i zdenka sirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem