Za pica rolnice potrebno vam je smrznuto testo i oko 40 minuta vremena. Vrlo su izdašne, možete da ih pravite kada imate goste. Njihova čar je u filu, koji se pravi sa mlevenim mesom, te su vrlo bogato napunjene. Možda ćete želeti da napravite i brzu picu za celu porodicu, sa kobasicom i paradajzom. A evo i kako da napravite pica rolnice!

Sastojci:

  • 230 mlevenog mesa
  • 230 ml paradajz sosa
  • 60 g iseckanog sira mocarela
  • 1/2 kašičice sušenog origana
  • 250 g smrznutog testa

Recept za pica rolnice

15:13
Korak 1

Skuvajte mleveno meso

Za pica rolnice u velikom tiganju kuvajte mleveno meso na srednjoj vatri dok ne bude više ružičasto i iscedite. Sklonite sa vatre. Dodajte paradajz sos, mocarela sir i origano.

15:16
Korak 2

Nafilujte testo

Odmrznite testo pa ga isecite na 8 pravougaonika. Stavite oko 3 kašike mešavine mesa duž 1 dugačke strane svakog pravougaonika. Urolajte počevši od dugačke strane obložene filom. Svaku rolnu isecite na 3 dela.

15:17
Korak 3

Pecite rolnice

Stavite rolnice šavom nadole, dovoljno odvojene na podmazan pleh. Pecite na 190° 15 minuta ili dok ne porumene. Uživajte u pica rolnicama!

Pročitajte recept za prave domaćinske kiflice punjene slaninom i zdenka sirom

BONUS VIDEO

Pica pecivo Instagram/bengikurtcebe

StvarUkusa/L.S