Musaka je jelo koje se pravi u mnogim zemljama, a najpopularnije je u Italiji, Grčkoj i Srbiji. Italijani i mi je pravimo na sličan način, od krompira i mlevenog mesa, a donosimo vam još lakši i brži recept za musaku. Napravite je u tiganja za manje vremena i dodajte joj sir, biće ukusnija. Uživajte!
Sastojci:
- 450 g krompira
- 450 g mlevenog mesa
- 5 jaja
- 1 luk
- 1 veza peršuna
- 100 g tvrdog sira
Recept za musaku iz tiganja:
Ispržite krompir
Krompir oljuštite i isecite na kockice. Zatim ga propržite nekih 20 minuta u tiganju da dobije lepu zlatnu boju. Ako želite možete krompir da kuvate nekih 15 minuta pre nego što krenete da pržite.
Ispržite meso
Izvadite krompir iz tiganja, pa sipajte još malo ulja i propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekša dodajte mleveno meso. Začinite po želji i pržite dok ne bude gotovo.
Pomešajte sastojke
U tiganj sa mlevenim mesom dodajte krompir i promešajte. Prelijte umućenim jajaima u koja ste dodali seckani peršun i pospite sirom. Pržite još nekih 10 minuta.
Pročitajte i ovo: Musaka sa belim mesom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom