Musaka je jelo koje se pravi u mnogim zemljama, a najpopularnije je u Italiji, Grčkoj i Srbiji. Italijani i mi je pravimo na sličan način, od krompira i mlevenog mesa, a donosimo vam još lakši i brži recept za musaku. Napravite je u tiganja za manje vremena i dodajte joj sir, biće ukusnija. Uživajte!

Sastojci:

  • 450 g krompira
  • 450 g mlevenog mesa
  • 5 jaja
  • 1 luk
  • 1 veza peršuna
  • 100 g tvrdog sira

Recept za musaku iz tiganja:

16:27
Korak 1

Ispržite krompir 

Krompir oljuštite i isecite na kockice. Zatim ga propržite nekih 20 minuta u tiganju da dobije lepu zlatnu boju. Ako želite možete krompir da kuvate nekih 15 minuta pre nego što krenete da pržite.

16:27
Korak 2

Ispržite meso 

Izvadite krompir iz tiganja, pa sipajte još malo ulja i propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekša dodajte mleveno meso. Začinite po želji i pržite dok ne bude gotovo. 

16:27
Korak 3

Pomešajte sastojke 

U tiganj sa mlevenim mesom dodajte krompir i promešajte. Prelijte umućenim jajaima u koja ste dodali seckani peršun i pospite sirom. Pržite još nekih 10 minuta. 

Pročitajte i ovo: Musaka sa belim mesom

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow Lažna musaka sa bundevom

(StvarUkusa/S.B.)