Musaka je jelo koje se pravi u mnogim zemljama, a najpopularnije je u Italiji, Grčkoj i Srbiji. Italijani i mi je pravimo na sličan način, od krompira i mlevenog mesa, a donosimo vam još lakši i brži recept za musaku. Napravite je u tiganja za manje vremena i dodajte joj sir, biće ukusnija. Uživajte!
Sastojci:
- 450 g krompira
- 450 g mlevenog mesa
- 5 jaja
- 1 luk
- 1 veza peršuna
- 100 g tvrdog sira
Recept za musaku iz tiganja:
Ispržite krompir
Krompir oljuštite i isecite na kockice. Zatim ga propržite nekih 20 minuta u tiganju da dobije lepu zlatnu boju. Ako želite možete krompir da kuvate nekih 15 minuta pre nego što krenete da pržite.
Ispržite meso
Izvadite krompir iz tiganja, pa sipajte još malo ulja i propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekša dodajte mleveno meso. Začinite po želji i pržite dok ne bude gotovo.
Pomešajte sastojke
U tiganj sa mlevenim mesom dodajte krompir i promešajte. Prelijte umućenim jajaima u koja ste dodali seckani peršun i pospite sirom. Pržite još nekih 10 minuta.
Pročitajte i ovo: Musaka sa belim mesom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus