Domaći hleb možda zvuči kao izazov za neiskusne domaćice, ali danas postoje recepti koji olakšavaju njegovu pripremu. Testo se jednostavno pravi i to samo od nekoliko sastojaka, a ako ga napunite sirom i pire krompirom biće 100 puta ukusniji. U nastavku teksta pročitajte kako da napravite najbolji hleb koji će oduševiti i najveće probirljivce. A za još bolji ukus dodajte i malo propržene slanine.
- Sastojci:
- 180 g brašna
- 20 g praška za pecivo
- 20 g istopljenog putera
- 200 ml mleka
- 300 g krompira
- 4 kašike majoneza
- 200 g tvrdog sira
Priprema:
U posudi pomešajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, pa dodajte istopljeni puter i mleko. Umesite testo, pa umotajte u providnu foliju i ostavite da odmori nekih 30 minuta. U šerpi skuvajte beli krompir sa sve korom, pa kada se ohladi skinite koru. U krompir dodajte majonez i sve dobro ispasirajte. Razvucite testo u tanak krug, pa po sredini pospite rendani sir, preko stavite pire, a onda opet pospite rendani sir. Spojite krajeve ka gore da dobro zatvorite i malo spljoštite oklagijom. Stavite u kalup obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus