Domaći hleb možda zvuči kao izazov za neiskusne domaćice, ali danas postoje recepti koji olakšavaju njegovu pripremu. Testo se jednostavno pravi i to samo od nekoliko sastojaka, a ako ga napunite sirom i pire krompirom biće 100 puta ukusniji. U nastavku teksta pročitajte kako da napravite najbolji hleb koji će oduševiti i najveće probirljivce. A za još bolji ukus dodajte i malo propržene slanine. 

  • Sastojci: 
  • 180 g brašna 
  • 20 g praška za pecivo 
  • 20 g istopljenog putera 
  • 200 ml mleka
  • 300 g krompira 
  • 4 kašike majoneza  
  • 200 g tvrdog sira 

Priprema: 
U posudi pomešajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, pa dodajte istopljeni puter i mleko. Umesite testo, pa umotajte u providnu foliju i ostavite da odmori nekih 30 minuta. U šerpi skuvajte beli krompir sa sve korom, pa kada se ohladi skinite koru. U krompir dodajte majonez i sve dobro ispasirajte. Razvucite testo u tanak krug, pa po sredini pospite rendani sir, preko stavite pire, a onda opet pospite rendani sir. Spojite krajeve ka gore da dobro zatvorite i malo spljoštite oklagijom. Stavite u kalup obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. 

YouTube/table diary  Hleb punjen sirom

BONUS VIDEO: 

Instagram/foodiies_lifee Kako se pravi hleb sa belim lukom

Izvor: Stvar ukusa