Omiljeno pecivo lako možete da pripremite kod kuće. Više ne morate da čekate red u pekari ili da žurite da se ne proda, jer pogačice sa čvarcima uz ovaj recept uspevaju svima. Postoji dosta recepata, ali ovaj je najbolji, jer umesto da savijate testo nekoliko puta, trik je u tome da se jednom urola i pogačice sa čvarcima biće još lisnatije. Obavezno isprobajte!
- Sastojci:
- 1 kg brašna
- 180 ml jogurta
- 30 g kvasca
- 2 kašičice soli
- 1 ravna kašika šećera
- 3 jajeta
- 50 ml ulja
- 250 ml mleka
- 150 ml vode
- 500 g čvaraka
Priprema:
U toploj vodi razmutite kvasac i šećer i ostavite da se aktivira. U drugu posudu stavite prosejano brašno i so, pa promešajte. Sipajte mleko, ulje, jogurt i jaja, pa sjedinite i dodajte aktivirani kvasac. Umesite testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom mestu da nadođe, nekih pola sata. Čvarke dobro izblendirajte da dobijete smesu koja je kao pasta. Zatim razvucite tanko testo i premažite čvarcima. Urolajte testo, pa strane savijte ka unutra, do sredine. Pokrijte i ostavite da odstoji još 15 minuta, a onda razvucite testo i čašom pravite oblike. Poređajte na pleh obložen pek papirom i premažite umućenim jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15-20 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus