U Grčkoj većina jela sadrži preukusan feta sir. Pa tako grčku salatu, jagnjetinu, pite i mnoga druga jela ne možete da napravite bez ovog sira. Ali, Grci fetu vole da zapeku u rerni, a za to predjelo ima mnogo različitih recepata. Mi vam predlažemo da napravite feta sir umotan u koru, a onda i preliven medom. Ovako pripremljena feta je neverovatno ukusna. 

Sastojci:

  • 3 kašike putera
  • 200 g feta sira 
  • 2 kore 
  • malo majčine dušice 
  • susam
  • med 

Recept za pečenu fetu u kori:

12:26
Korak 1

Umotajte fetu u koru

Presecite feta sir da dobijete 2 jednaka dela od po 100 g. Uzmite jednu koru, pa premažite istopljenim puterom, a onda pospite majčinom dušicom, pa preklopite i ponovo premažite puterom. Stavite fetu na ivicu, pa pospite majčinom dušicom. Zatim prvo ivice preklopite, pa urolajte. Celu pitu premažite istopljenim puterom dok se lepo ne zalepi. Pospite susamom. 

12:26
Korak 2

Pecite 

Poređajte na pleh obložen pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta. 

12:26
Korak 3

Dekorišite 

Izvadite fetu iz pleha, pa prelijte medom. 

Pročitajte i ovo: Savršeni umak od feta sira

Instagram/gayanefood Feta pečena u kori

BONUS VIDEO: 

TikTok/ moribyan Namaz od feta sira

(StvarUkusa/S.B.)