U Grčkoj većina jela sadrži preukusan feta sir. Pa tako grčku salatu, jagnjetinu, pite i mnoga druga jela ne možete da napravite bez ovog sira. Ali, Grci fetu vole da zapeku u rerni, a za to predjelo ima mnogo različitih recepata. Mi vam predlažemo da napravite feta sir umotan u koru, a onda i preliven medom. Ovako pripremljena feta je neverovatno ukusna.
Sastojci:
- 3 kašike putera
- 200 g feta sira
- 2 kore
- malo majčine dušice
- susam
- med
Recept za pečenu fetu u kori:
Umotajte fetu u koru
Presecite feta sir da dobijete 2 jednaka dela od po 100 g. Uzmite jednu koru, pa premažite istopljenim puterom, a onda pospite majčinom dušicom, pa preklopite i ponovo premažite puterom. Stavite fetu na ivicu, pa pospite majčinom dušicom. Zatim prvo ivice preklopite, pa urolajte. Celu pitu premažite istopljenim puterom dok se lepo ne zalepi. Pospite susamom.
Pecite
Poređajte na pleh obložen pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta.
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus