Umak od fete se pravi brzo, tako što se kremasta, slana feta umuti u procesoru hrane sa grčkim jogurtom, kako bi se napravio vrhunski umak. Možda ćete želeti da napravite i terijaki sos. Umak od fete je blagog ukusa, slan i sočan. Evo kako da napravite umak od fete!
Sastojci:
- 200 g fete
- 150 g grčkog jogurta
- 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, plus dodatno za pokapati
- prstohvat bibera
Recept za umak od fete
Pripremite sastojke
Za umak od fete, pripremite feta sir i grčki jogurt, ako vam je lakše, feta sir prethodno iseckajte.
Izmutite sastojke
Stavite feta sir i grčki jogurt u procesor za hranu i umutite dok smesa ne postane glatka. Nastavite sa miksiranjem dok sipate maslinovo ulje, dok se sve ne sjedini.
Servirajte
Začinite umak i poslužite pokapano sa malo ulja i posipano sa dosta sveže mlevenog crnog bibera. Uživajte u najbolje umaku od fete!
Pročitajte kako se pravi KREMASTI SOČNI TARTAR SOS
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus