Čorbaod crvenog sočiva bogata je različitim povrćem i začinima. Možda ćete želeti da napravite i potaž od pečene crvene paprike sa hrskavim krutonima. Čorba od crvenog sočiva je brzo gotova i ukusna porcija toplog obroka. Evo kako da napravite čorbu od crvenog sočiva!
Sastojci:
- 1 glavica luka
- 1 šargarepa
- 1 slatka paprika
- 1 kašika maslinovog ulja
- 300 g crvenog sočiva
- 1 krompir
- 2 čena belog luka
- 1/2 kašike paradajz sosa
- 1 kašičica origana
- 1/2 kašičice mlevenog kumina
- 1 kašičica osušene nane
- prstohvat soli
Recept za čorbu od crvenog sočiva
Očistite povrće
Za čorbu od crvenog sočiva prvo očistite i sitno iseckajte luk, šargarepu i crvenu papriku. Stavite u tiganj sa zagrejanim maslinovim uljem i pržite jedan do dva minuta.
Kuvajte crveno sočivo i dodajte krompir
Crveno sočivo operite, stavite u šerpu sa povrćem i dodajte dva litra vrele vode. Kada supa provri, dodajte oljušten i prepolovljen krompir. Kuvajte oko 15 minuta, pa dodajte veoma sitno seckani beli luk, paradajz sos i posolite po ukusu.
Kuvajte još malo i servirajte
Čorba od crvenog sočiva treba da se krčka još nekoliko minuta i spremna je za serviranje. Uživajte u čorbi od crvenog sočiva!
Pročitajte kako se pravi pikantna supa sa kobasicom, slaninom i krompirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L. S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem