Čorbaod crvenog sočiva bogata je različitim povrćem i začinima. Možda ćete želeti da napravite i potaž od pečene crvene paprike sa hrskavim krutonima. Čorba od crvenog sočiva je brzo gotova i ukusna porcija toplog obroka. Evo kako da napravite čorbu od crvenog sočiva!

Sastojci:

  • 1 glavica luka
  • 1 šargarepa
  • 1 slatka paprika
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 300 g crvenog sočiva
  • 1 krompir
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 kašike paradajz sosa
  • 1 kašičica origana
  • 1/2 kašičice mlevenog kumina
  • 1 kašičica osušene nane
  • prstohvat soli

Recept za čorbu od crvenog sočiva

14:58
Korak 1

Očistite povrće

Za čorbu od crvenog sočiva prvo očistite i sitno iseckajte luk, šargarepu i crvenu papriku. Stavite u tiganj sa zagrejanim maslinovim uljem i pržite jedan do dva minuta.

15:03
Korak 2

Kuvajte crveno sočivo i dodajte krompir

Crveno sočivo operite, stavite u šerpu sa povrćem i dodajte dva litra vrele vode. Kada supa provri, dodajte oljušten i prepolovljen krompir. Kuvajte oko 15 minuta, pa dodajte veoma sitno seckani beli luk, paradajz sos i posolite po ukusu.

15:03
Korak 3

Dodajte začine

Uklonite kuvani krompir i izgnječite ga viljuškom. Vratite ga u lonac sa supom od sočiva i dodajte začine – origano, kim i suvu nanu.

15:03
Korak 4

Kuvajte još malo i servirajte

Čorba od crvenog sočiva treba da se krčka još nekoliko minuta i spremna je za serviranje. Uživajte u čorbi od crvenog sočiva!

Pročitajte kako se pravi pikantna supa sa kobasicom, slaninom i krompirom

BONUS VIDEO

TikTok/ best_chefme Recept za čorbu od povrća malog šefa

StvarUkusa/L. S.