Fetučinisa biftekomi belim lukom predstavljaju gurmansku pastu - dekadentno jelo od testenine! Možda ćete želeti da probate i  kremastu pastu sa piletinom i bešamelom. Fetučine s biftekom se prave po receptu koji se lako sledi i kombinuje nežni odrezak od bifteka, sotiranu ljutiku i pečurke, belo vino i sos od parmezana, kako bi se napravio obrok koji se topi u ustima. Evo kako da napravite fetučini sa biftekom i belim lukom!

Sastojci:

  • 340 g junećih odrezaka
  • 1 kašika + 1 ½ kašičice maslinovog ulja, podeljeno
  • 2 ljutike, sitno naseckane na kockice
  • 200 g pečuraka, nasečenih
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 65 ml belog vina
  • 65 ml guste pavlake
  • 1 kašičica sveže ceđenog limunovog soka
  • 2 kašike rendanog parmezana
  • So i crni biber, po ukusu
  • 120 g fetučini paste
  • 2 kašike parmezana, za serviranje

Recept za fetučine sa biftekom i belim lukom

15:25
Korak 1

Biftek zagrejte na sobnoj temperaturi

Za fetučine sabiftekom i belim lukom izvadite biftek iz frižidera da se zagreje na sobnoj temperaturi. U međuvremenu, dodajte 1 kašiku maslinovog ulja u dubok tiganj i stavite na srednju vatru.

15:29
Korak 2

Dinstajte ljutiku, pečurke, beli luk

Dodajte ljutiku, pečurke i beli luk i dinstajte 5-6 minuta dok ne omekšaju. Dodajte belo vino i ostavite da se sos krčka 3-4 minuta. Smanjite toplotu na srednje nisku i sipajte gustu pavlaku, limunov sok i rendani parmezan. Promešajte i začinite sos po ukusu solju i biberom. Držite toplo na laganoj vatri.

15:29
Korak 3

Pecite biftek

Stavite tiganj na srednje jaku vatru. Osušite šniclu, natrljajte sa preostalih 1 ½ kašičice maslinovog ulja i dobro začinite solju i biberom.
Pecite šniclu po 2 minuta sa svake strane, dok se ne stvori smeđa korica i dok odrezak ne bude srednje pečen. Izvadite iz tiganja i ostavite da se ohladi.

15:29
Korak 4

Skuvajte fetučine, pomešajte sa biftekom i sosom

Stavite veliki lonac slane vode da provri. Kuvajte fetučine do al dente, prema uputstvima na pakovanju. Rezervišite 1 šolju vode od kuvanja testenine pre nego što ocedite fetučine. Umešajte fetučine u šerpu sa krem sosom, dodajući vodu za testeninu po potrebi da razblažite sos. Isecite biftek na tanke kriške. Prelijte testeninu isečenom šniclom i parmezanom i odmah servirajte. Uživajte u fetučinama sa biftekom i belim lukom!

Pročitajte kako da uživate u italijanskoj kuhinji na pravi način

BONUS VIDEO

Kurir teleivizija RECEPT DANA: Biftek Velington - kruna kulinarstva! Ako savladate pripremu ovog jela, smatrajte da ste uspeli

StvarUkusa/L.S.