Fetučinisa biftekomi belim lukom predstavljaju gurmansku pastu - dekadentno jelo od testenine! Možda ćete želeti da probate i kremastu pastu sa piletinom i bešamelom. Fetučine s biftekom se prave po receptu koji se lako sledi i kombinuje nežni odrezak od bifteka, sotiranu ljutiku i pečurke, belo vino i sos od parmezana, kako bi se napravio obrok koji se topi u ustima. Evo kako da napravite fetučini sa biftekom i belim lukom!
Sastojci:
- 340 g junećih odrezaka
- 1 kašika + 1 ½ kašičice maslinovog ulja, podeljeno
- 2 ljutike, sitno naseckane na kockice
- 200 g pečuraka, nasečenih
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 65 ml belog vina
- 65 ml guste pavlake
- 1 kašičica sveže ceđenog limunovog soka
- 2 kašike rendanog parmezana
- So i crni biber, po ukusu
- 120 g fetučini paste
- 2 kašike parmezana, za serviranje
Recept za fetučine sa biftekom i belim lukom
Biftek zagrejte na sobnoj temperaturi
Za fetučine sabiftekom i belim lukom izvadite biftek iz frižidera da se zagreje na sobnoj temperaturi. U međuvremenu, dodajte 1 kašiku maslinovog ulja u dubok tiganj i stavite na srednju vatru.
Dinstajte ljutiku, pečurke, beli luk
Dodajte ljutiku, pečurke i beli luk i dinstajte 5-6 minuta dok ne omekšaju. Dodajte belo vino i ostavite da se sos krčka 3-4 minuta. Smanjite toplotu na srednje nisku i sipajte gustu pavlaku, limunov sok i rendani parmezan. Promešajte i začinite sos po ukusu solju i biberom. Držite toplo na laganoj vatri.
Pecite biftek
Stavite tiganj na srednje jaku vatru. Osušite šniclu, natrljajte sa preostalih 1 ½ kašičice maslinovog ulja i dobro začinite solju i biberom.
Pecite šniclu po 2 minuta sa svake strane, dok se ne stvori smeđa korica i dok odrezak ne bude srednje pečen. Izvadite iz tiganja i ostavite da se ohladi.
Skuvajte fetučine, pomešajte sa biftekom i sosom
Stavite veliki lonac slane vode da provri. Kuvajte fetučine do al dente, prema uputstvima na pakovanju. Rezervišite 1 šolju vode od kuvanja testenine pre nego što ocedite fetučine. Umešajte fetučine u šerpu sa krem sosom, dodajući vodu za testeninu po potrebi da razblažite sos. Isecite biftek na tanke kriške. Prelijte testeninu isečenom šniclom i parmezanom i odmah servirajte. Uživajte u fetučinama sa biftekom i belim lukom!
Pročitajte kako da uživate u italijanskoj kuhinji na pravi način
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Slavska salata sa kačkavaljem i majonezom
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan
Slana torta sa šunkom i sirom kao slavsko predjelo
Najbolji čizkejk sa medom