Domaći hleb je uvek bolje rešenje nego kupovni, a Italijani imaju mnogo dobre recepte. Pravi se brzinski i ne mesi se testo. Sve sastojke sjedinite u posudi i viljuškom umutite. Ovaj mekani hleb se puni sirom i šunkom, a odličan je predlog za doručak ili večeru. Sigurni smo da će vam se dopasti čim probate, a baš se lako pravi.

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 100 g mleka
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 8-10 kašika brašna
  • 4 kašike rendanog parmezana
  • 10 g praška za pecivo
  • 100 g praške šunke 
  • 100 g tvrdog sira 

Recept za hleb punjen sirom i šunkom:

16:03
Korak 1

Napravite testo

U posudi pomešajte jaja i mleko, pa dobro umutite. Sipajte ulje, parmezan i dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sve dobro sjedinite. 

16:17
Korak 2

Sipajte u tepsiju 

Tepsiju lepo nauljite, pa na dno stavite pek papir. Ivice pospite brašnom, ali prethodno ih isto nauljite ili premažite puterom. Sipajte pola smese testa i lepo poravnajte. Poređajte šunku i sir, pa preko sipajte preostalo testo i lepo poravnajte. 

16:17
Korak 3

Pecite hleb 

Ako želite pospite hleb susamom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta. 

Pročitajte i ovo: Domaćinski hleb punjen sirom i šunkom

BONUS VIDEO: 

Kako da od bajatog hleba napravite svez TikTok/iamrosiehs

(StvarUkusa/S.B.)