Domaći hleb je uvek bolje rešenje nego kupovni, a Italijani imaju mnogo dobre recepte. Pravi se brzinski i ne mesi se testo. Sve sastojke sjedinite u posudi i viljuškom umutite. Ovaj mekani hleb se puni sirom i šunkom, a odličan je predlog za doručak ili večeru. Sigurni smo da će vam se dopasti čim probate, a baš se lako pravi.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 100 g mleka
- 3 kašike maslinovog ulja
- 8-10 kašika brašna
- 4 kašike rendanog parmezana
- 10 g praška za pecivo
- 100 g praške šunke
- 100 g tvrdog sira
Recept za hleb punjen sirom i šunkom:
Napravite testo
U posudi pomešajte jaja i mleko, pa dobro umutite. Sipajte ulje, parmezan i dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sve dobro sjedinite.
Sipajte u tepsiju
Tepsiju lepo nauljite, pa na dno stavite pek papir. Ivice pospite brašnom, ali prethodno ih isto nauljite ili premažite puterom. Sipajte pola smese testa i lepo poravnajte. Poređajte šunku i sir, pa preko sipajte preostalo testo i lepo poravnajte.
Pecite hleb
Ako želite pospite hleb susamom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta.
Pročitajte i ovo: Domaćinski hleb punjen sirom i šunkom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom