Domaći hleb je uvek bolje rešenje nego kupovni, a Italijani imaju mnogo dobre recepte. Pravi se brzinski i ne mesi se testo. Sve sastojke sjedinite u posudi i viljuškom umutite. Ovaj mekani hleb se puni sirom i šunkom, a odličan je predlog za doručak ili večeru. Sigurni smo da će vam se dopasti čim probate, a baš se lako pravi.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 100 g mleka
- 3 kašike maslinovog ulja
- 8-10 kašika brašna
- 4 kašike rendanog parmezana
- 10 g praška za pecivo
- 100 g praške šunke
- 100 g tvrdog sira
Recept za hleb punjen sirom i šunkom:
Napravite testo
U posudi pomešajte jaja i mleko, pa dobro umutite. Sipajte ulje, parmezan i dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sve dobro sjedinite.
Sipajte u tepsiju
Tepsiju lepo nauljite, pa na dno stavite pek papir. Ivice pospite brašnom, ali prethodno ih isto nauljite ili premažite puterom. Sipajte pola smese testa i lepo poravnajte. Poređajte šunku i sir, pa preko sipajte preostalo testo i lepo poravnajte.
Pecite hleb
Ako želite pospite hleb susamom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta.
Pročitajte i ovo: Domaćinski hleb punjen sirom i šunkom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus