Gibanica je čuvena pita sa sirom za koju vam nisu potrebni skupi sastojci, a ukus je odličan. Svaka domaćica ima svoj recept na koji sprema gibanicu, a mi vam donosimo jedan od najlkaših i najbržih. Sve što treba da uradite jeste da pomešate sve sastojke u posudi i da na kraju dodate seckane kore. Uživajte!

Sastojci:

  • 5 jaja 
  • 50 ml ulja 
  • 3 kašike kiselog mleka 
  • 6 kašika sitnog sira 
  • 50 ml mleka 
  • 2 kašike brašna 
  • 1 kesica praška za pecivo 
  • 250 g kora 

Najlakši recept za najmekšu gibanicu:

16:28
Korak 1

Napravite smesu 

Umutite jaja koja ste posolili, pa sipajte ulje i promešajte. Zatim dodajte kiselo mleko i 3 kašike sitnog sira. Sve dobro sjedinite. Na kraju dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. 

16:29
Korak 2

Dodajte kore 

Kore isecite na trake, pa ih rukama rastresite da se odvoje. Dodajte u smesu i sve lepo promešajte. 

16:29
Korak 3

Pecite gibanicu

Sipajte smesu u nauljenu tepsiju, pa dodajte još 3 kašike sitnog sira. Malo viljuškom promešajte, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta. 

Pročitajte i ovo: Kako se pravi vazdušasta gibanica

BONUS VIDEO: 

Pita sa sirom Milica Radović

(StvarUkusa/S.B.)