Gibanica je čuvena pita sa sirom za koju vam nisu potrebni skupi sastojci, a ukus je odličan. Svaka domaćica ima svoj recept na koji sprema gibanicu, a mi vam donosimo jedan od najlkaših i najbržih. Sve što treba da uradite jeste da pomešate sve sastojke u posudi i da na kraju dodate seckane kore. Uživajte!
Sastojci:
- 5 jaja
- 50 ml ulja
- 3 kašike kiselog mleka
- 6 kašika sitnog sira
- 50 ml mleka
- 2 kašike brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 250 g kora
Najlakši recept za najmekšu gibanicu:
Napravite smesu
Umutite jaja koja ste posolili, pa sipajte ulje i promešajte. Zatim dodajte kiselo mleko i 3 kašike sitnog sira. Sve dobro sjedinite. Na kraju dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo.
Dodajte kore
Kore isecite na trake, pa ih rukama rastresite da se odvoje. Dodajte u smesu i sve lepo promešajte.
Pecite gibanicu
Sipajte smesu u nauljenu tepsiju, pa dodajte još 3 kašike sitnog sira. Malo viljuškom promešajte, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta.
Pročitajte i ovo: Kako se pravi vazdušasta gibanica
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus