Ukoliko želite da unosite više povrća u svojoj ishrani, hleb sa tikvicama je odlična opicija. Hleb sa tikvicama možete da jedete sam ili uz neki slatki namaz po želji. Ako volite tikvice možda ćete želeti da napravite i tikvice sa povrćem i pirinčem. Evo kako se pravi hleb sa tikvicama!

Sastojci:

  • 380 g višenamenskog brašna,
  • 2 kašičice cimeta
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica morske soli
  • 60 g šećera
  • 125 ml ulja
  • 3 velika jajeta
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 380 g rendanih tikvica
  • 130 g seckanih oraha

Recept za hleb sa tikvicama

Zagrejte rernu

Zagrejte rernu na 160 ° i namažite dve manje tepsije za hleb. U velikoj posudi umutite brašno, cimet, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. U drugoj velikoj posudi umutite šećer, ulje, jaja i vanilu. Dodajte rendane tikvice i mešajte da se sjedine.

Pomešajte sastojke

Dodajte suve sastojke mokrim sastojcima i mešajte dok se ne sjedine. Ubacite orahe.

Pecite i servirajte

Podeliti testo između pripremljenih tepsija i dodatno pospite orasima. Pecite 40 do 55 minuta. Izvadite iz rerne, ostavite da se ohladi, secite i uživajte!

Pročitajte recept za tikvice punjene belim mesom i povrćem

BONUS VIDEO

Rolovane tikvice punjene sirom i spanaćem Instagram/ cheftomwalton

StvarUkusa/L.S.