Ukoliko želite da unosite više povrća u svojoj ishrani, hleb sa tikvicama je odlična opicija. Hleb sa tikvicama možete da jedete sam ili uz neki slatki namaz po želji. Ako volite tikvice možda ćete želeti da napravite i tikvice sa povrćem i pirinčem. Evo kako se pravi hleb sa tikvicama!
Sastojci:
- 380 g višenamenskog brašna,
- 2 kašičice cimeta
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica morske soli
- 60 g šećera
- 125 ml ulja
- 3 velika jajeta
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 380 g rendanih tikvica
- 130 g seckanih oraha
Recept za hleb sa tikvicama
Zagrejte rernu
Zagrejte rernu na 160 ° i namažite dve manje tepsije za hleb. U velikoj posudi umutite brašno, cimet, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. U drugoj velikoj posudi umutite šećer, ulje, jaja i vanilu. Dodajte rendane tikvice i mešajte da se sjedine.
Pomešajte sastojke
Dodajte suve sastojke mokrim sastojcima i mešajte dok se ne sjedine. Ubacite orahe.
Pecite i servirajte
Podeliti testo između pripremljenih tepsija i dodatno pospite orasima. Pecite 40 do 55 minuta. Izvadite iz rerne, ostavite da se ohladi, secite i uživajte!
Pročitajte recept za tikvice punjene belim mesom i povrćem
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem