Ideja za ukusnu večeru.

Sastojci:

  • 3 male tikvice
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 kašičice so
  • 1/2 kašičice bibera
  • 3-4 komada mladog crnog luka
  • 1 veći ćabata hleb (može i tost ili bilo koji hleb po želji)
  • 1 veliki čen belog luka
  • 1/2 šolje rikota sira
  • 1/2 limuna

Priprema:

Tikvice izrežite po dužini. Premažite sa maslinovim uljem, posolite i pobiberite i ispecite kratko u tiganju (bilo bi dobro ako imate gril tigan). Zatim mladi crni luk premažite sa maslinovim uljem i stavite kratko u tiganj. Izvadite i iseckajte na komade.

Hleb isecite na kriške i pecite kratko u tiganju dok ne porumeni sa svake strane. Zatim hleb protrljajte sa belim lukom i namažite maslinovim uljem. Na svako parče hleba stavite rikotu, preko stavite tikvice i iseckani mladi crni luk. Preko izrendajte koru od limuna i pospite još malo maslinovog ulja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs