Ideja za ukusnu večeru.
Sastojci:
- 3 male tikvice
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1/2 kašičice so
- 1/2 kašičice bibera
- 3-4 komada mladog crnog luka
- 1 veći ćabata hleb (može i tost ili bilo koji hleb po želji)
- 1 veliki čen belog luka
- 1/2 šolje rikota sira
- 1/2 limuna
Priprema:
Tikvice izrežite po dužini. Premažite sa maslinovim uljem, posolite i pobiberite i ispecite kratko u tiganju (bilo bi dobro ako imate gril tigan). Zatim mladi crni luk premažite sa maslinovim uljem i stavite kratko u tiganj. Izvadite i iseckajte na komade.
Hleb isecite na kriške i pecite kratko u tiganju dok ne porumeni sa svake strane. Zatim hleb protrljajte sa belim lukom i namažite maslinovim uljem. Na svako parče hleba stavite rikotu, preko stavite tikvice i iseckani mladi crni luk. Preko izrendajte koru od limuna i pospite još malo maslinovog ulja.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem