Poslužite sa pomfritom i nekom salatom.

Sastojci:

  • 600 g "crne" svinjske džigerice
  • 300 g očišćenog krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 glavica crvenog luka
  • 4 kašike ulja
  • 2-3 čena belog luka
  • vezica peršuna
  • 2 jajeta
  • 50 g prezli
  • 150 g bajatog hleba
  • 10 g praška za pecivo
  • so, biber i mešavina suvog začina po ukusu

Priprema:

Džigericu operite i prosušite. Krompir isecite na manje komade, pa ga sameljite zajedno sa džigericom u blenderu. Dobijenu smesu sipajte u veću posudu. U tiganju na zagrejanom ulju propržite sitno seckani crni i crveni luk. Sklonite sa strane i malo prohladite. U posudu sa džigericom dodajte začine po ukusu, kao i sitno seckani peršun i gnječeni beli luk. Dodajte jaja i prezle. Na kraju prohlađeni luk, prašak za pecivo i izdrobljeni hleb. Sve lepo sjedinite, pa ostavite da odstoji u frižideru 30 minuta. Napravite manje pljeskavice, pa ih pržite u tiganju na zagrejanom ulju.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: moje-grne