Poslužite sa pomfritom i nekom salatom.
Sastojci:
- 600 g "crne" svinjske džigerice
- 300 g očišćenog krompira
- 1 glavica crnog luka
- 1 glavica crvenog luka
- 4 kašike ulja
- 2-3 čena belog luka
- vezica peršuna
- 2 jajeta
- 50 g prezli
- 150 g bajatog hleba
- 10 g praška za pecivo
- so, biber i mešavina suvog začina po ukusu
Priprema:
Džigericu operite i prosušite. Krompir isecite na manje komade, pa ga sameljite zajedno sa džigericom u blenderu. Dobijenu smesu sipajte u veću posudu. U tiganju na zagrejanom ulju propržite sitno seckani crni i crveni luk. Sklonite sa strane i malo prohladite. U posudu sa džigericom dodajte začine po ukusu, kao i sitno seckani peršun i gnječeni beli luk. Dodajte jaja i prezle. Na kraju prohlađeni luk, prašak za pecivo i izdrobljeni hleb. Sve lepo sjedinite, pa ostavite da odstoji u frižideru 30 minuta. Napravite manje pljeskavice, pa ih pržite u tiganju na zagrejanom ulju.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: moje-grne
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus