Počela je sezona tikvica, a ovo preukusno povrće možete da pripremite na milion načina. Mi vam donosimo sjajan recept za tikvice pržene sa povrćem koje se služe sa pirinčem. Ovako pripremljene tikvice možete da jedete i u toku Uskršnjeg posta, a ukus je fantastičan.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 1 šolja pirinča
- 2 čaše vode
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1 žuta paprika
- 5 pečuraka
- 3 paradajza
- 350 ml biljne pavlake za kuvanje
Recept za tikvice sa povrćem i pirinčem:
Pripremite tikvice i pirinač
Isecite peteljku na tikvici i izrendajte je na tanke trake. Treba da izgleda kao špagete. Stavite u posudu i posolite, pa ostavite da puste vodu nekih 10 minuta. Dobro ih procedite. Pirinač potopite u vodu, pa ostavite par minuta.
Ispržite povrće
Procedite pirinač i dodajte ga u tiganj u koji ste sipali malo ulja. Zatim sipajte dve čaše vode i promešajte. Poklopite i kuvajte nekih 15 minuta. U drugom tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, a kada omekša dodajte rendanu šargarepu, seckanu papriku i pečurke. Začinite po želji i sve dobro promešajte, pa pržite dok ne omekša. Pred kraj dodajte i seckan paradajz.
Dodajte tikvice
U gotovo povrće dodajte tikvice, promešajte, pa sipajte i pavlaku za kuvanje. Ostavite još par minuta na šporetu, pa poslužite sa pirinčem.
Pročitajte i ovo: Tikvice punjene belim mesom i povrćem na meksički način
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus