Počela je sezona tikvica, a ovo preukusno povrće možete da pripremite na milion načina. Mi vam donosimo sjajan recept za tikvice pržene sa povrćem koje se služe sa pirinčem. Ovako pripremljene tikvice možete da jedete i u toku Uskršnjeg posta, a ukus je fantastičan. 

Sastojci:

  • 1 tikvica
  • 1 šolja pirinča 
  • 2 čaše vode 
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 1 žuta paprika
  • 5 pečuraka
  • 3 paradajza
  • 350 ml biljne pavlake za kuvanje 

Recept za tikvice sa povrćem i pirinčem:

10:14
Korak 1

Pripremite tikvice i pirinač 

Isecite peteljku na tikvici i izrendajte je na tanke trake. Treba da izgleda kao špagete. Stavite u posudu i posolite, pa ostavite da puste vodu nekih 10 minuta. Dobro ih procedite. Pirinač potopite u vodu, pa ostavite par minuta. 

10:14
Korak 2

Ispržite povrće 

Procedite pirinač i dodajte ga u tiganj u koji ste sipali malo ulja. Zatim sipajte dve čaše vode i promešajte. Poklopite i kuvajte nekih 15 minuta. U drugom tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, a kada omekša dodajte rendanu šargarepu, seckanu papriku i pečurke. Začinite po želji i sve dobro promešajte, pa pržite dok ne omekša. Pred kraj dodajte i seckan paradajz. 

10:14
Korak 3

Dodajte tikvice 

U gotovo povrće dodajte tikvice, promešajte, pa sipajte i pavlaku za kuvanje. Ostavite još par minuta na šporetu, pa poslužite sa pirinčem. 

Pročitajte i ovo: Tikvice punjene belim mesom i povrćem na meksički način

BONUS VIDEO: 

TikTok/themodernnonna Rolnice od tikvica

StvarUkusa/S.B.