Jednostavnost kroketa je ono što ovo jelo čini izvrsnim. Recept dolazi iz Francuske, a ove pohovane rolnice se prave od krompira. Možete da ih služite kao prilog, ali i kao zasebno jelo. Mekani iznutra, a hrskva spolja, kroketi su mnogima omiljeni, a za njihovu pripremu nisu vam potrebne posebne kulinarske veštine. Kako je u toku Uskršnji post, naš predlog je da napravite krokete od tikvica koji će mnoge oduševiti.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 šolja brašna od leblebija
- 2 kašike mlevenog lanenog semena
- 6 kašika vode
- 2 kašike iseckanog peršuna
- 2 čena belog luka
- susam
Recept za posne krokete od tikvica:
Pripremite tikvice
Tikvice izrendajte, pa lepo posolite. Ostavite da puste vodu nekih 15-20 minuta, a onda ih dobro procedite.
Pomešajte sastojke
U posudi pomešajte tikvice, brašno, seckani peršun i mleveni beli luk, a onda dodajte laneno seme koje se izblendirali sa jajima. Dobro sjedinite sastojke.
Pržite krokete
Uzmite malo smese i oblikujte valjak, pa uvaljajte u susam. Pržite u zagrejanom ulju i vadite na ubrus da se ocede od viška masnoće.
Pročitajte i ovo: Kroketi od krompira
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem