Jednostavnost kroketa je ono što ovo jelo čini izvrsnim. Recept dolazi iz Francuske, a ove pohovane rolnice se prave od krompira. Možete da ih služite kao prilog, ali i kao zasebno jelo. Mekani iznutra, a hrskva spolja, kroketi su mnogima omiljeni, a za njihovu pripremu nisu vam potrebne posebne kulinarske veštine. Kako je u toku Uskršnji post, naš predlog je da napravite krokete od tikvica koji će mnoge oduševiti. 

Sastojci:

  • 2 tikvice 
  • 1 šolja brašna od leblebija
  • 2 kašike mlevenog lanenog semena
  • 6 kašika vode
  • 2 kašike iseckanog peršuna
  • 2 čena belog luka
  • susam

Recept za posne krokete od tikvica:

17:40
Korak 1

Pripremite tikvice 

Tikvice izrendajte, pa lepo posolite. Ostavite da puste vodu nekih 15-20 minuta, a onda ih dobro procedite. 

17:40
Korak 2

Pomešajte sastojke 

U posudi pomešajte tikvice, brašno, seckani peršun i mleveni beli luk, a onda dodajte laneno seme koje se izblendirali sa jajima. Dobro sjedinite sastojke. 

17:40
Korak 3

Pržite krokete 

Uzmite malo smese i oblikujte valjak, pa uvaljajte u susam. Pržite u zagrejanom ulju i vadite na ubrus da se ocede od viška masnoće. 

Pročitajte i ovo: Kroketi od krompira 

BONUS VIDEO: 

Kroketi od krompira Instagram/Cookist wow

(StvarUkusa/S.B.)