Za vreme posta uvek fali dobrih ideja za doručak ili ručak. Danas na raspolaganju imate mnogo više posnih namirnica, pa možete da pravite prave gurmanluke. Ipak, doručak je uvel problematičan jer nema previše ideja, ali mi vam donosimo savršen recept. Napravite posni namaz od pasulja koji možete da služite sa hlebom, ali i kao umak uz neke grickalice. Pored pasulja, posne namirnice možete da pravite od različitih sastojaka, a naš predlog je i tunjevina.
Sastojci:
- 500 g pasulja
- 5 suvih ljutih paprika
- 2 čena belog luka
- 30 ml ulja
- 2 kašike sirćeta
Recept za posni namaz od pasulja:
Pripremite pasulj
Pasulj potopite u vodu noć pre, pa sutradan procedite i sipajte novu vodu. Kuvajte ga dok ne omekša.
Pripremite ostale sastojke
Suve paprike potopite u toplu vodu nekih 10-15 minuta, pa procedite. Isecite ih po želji.
Napravite namaz
Proceđeni pasulj dobro izblendirajte, pa dodajte paprike, beli luk, ulje i sirće. Posolite po želji i ponovo dobro izblendirajte i služite namaz.
Pročitajte i ovo: Posna pašteta od povrća
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus