Za vreme posta uvek fali dobrih ideja za doručak ili ručak. Danas na raspolaganju imate mnogo više posnih namirnica, pa možete da pravite prave gurmanluke. Ipak, doručak je uvel problematičan jer nema previše ideja, ali mi vam donosimo savršen recept. Napravite posni namaz od pasulja koji možete da služite sa hlebom, ali i kao umak uz neke grickalice. Pored pasulja, posne namirnice možete da pravite od različitih sastojaka, a naš predlog je i tunjevina.
Sastojci:
- 500 g pasulja
- 5 suvih ljutih paprika
- 2 čena belog luka
- 30 ml ulja
- 2 kašike sirćeta
Recept za posni namaz od pasulja:
Pripremite pasulj
Pasulj potopite u vodu noć pre, pa sutradan procedite i sipajte novu vodu. Kuvajte ga dok ne omekša.
Pripremite ostale sastojke
Suve paprike potopite u toplu vodu nekih 10-15 minuta, pa procedite. Isecite ih po želji.
Napravite namaz
Proceđeni pasulj dobro izblendirajte, pa dodajte paprike, beli luk, ulje i sirće. Posolite po želji i ponovo dobro izblendirajte i služite namaz.
Pročitajte i ovo: Posna pašteta od povrća
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.