Jesen nas uvek asocira na kestenje i bundevu. Od ove dve namirnice možete da spremite neke od najukusnijih poslastica, a naš današnji predlog je slatki namaz od kestena. Doduše u ovom receptu se ne koristi kestenje, već brašno od ovog ploda, ali ukus je svakako neodoljiv. Ovaj slatki namaz idealan je za palačinke, ali možete da ga dodate u filove za torte i kolače. Ovo je francuski recept, a oni ovaj slatki namaz nazivaju džemom.

Sastojci:

  • 100 ml vode
  • 110 g šećera
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 30 g kestenovog brašna

Recept za slatki namaz od kestena - francuski džem: 

U šerpu sipajte vodu, šećer i ekstrakt vanile. Kuvajte dok ne krene da ključa, a zatim dodajte brašno od kestena. Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se slatki namaz ne zgusne. Kada prođete varjačom po šerpi, slatki namaz treba polako da se vraća u prvobitno stanje. 

Pročitaje i ovo: Kako se pravi domaća nutela

BONUS VIDEO: 

instagram/nismo kod kuće namaz od smokve i čokolade

Izvor: StvarUkusa