Nutela je najpoznatiji namaz na svetu koji mnogi vole. Mogu filovi za torte i kolače da se prave, maže se na hleb, palačinke ..., a super je u kombinaciji sa bananom za domaći sladoled. U prodvanici je dosta skup, a kod kuće možete da napravite duplo jeftiniju verziju omiljenog namaza i to veću količinu. A ako želite da bude bogatijeg i kremastijeg ukusa naš predlog je da dodate i istopljenu čokoladu. Uživajte! 

  • Sastojci: 
  • 1 šolja pečenih lešnika
  • 140 g mlečne čokolade
  • 2 kašike ulja 
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašika nezaslađenog kakaoa
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • 1/2 kašičice soli

Priprema:
Očistite lešnike i usitnite ih u blenderu. Kada budu sitno mleveni dodajte ulje i vanilu, pa još kratko izblendirajte. Onda dodajte šećer, kakao i so, pa opet izblendirajte. Nutela je gotova, ali ako želite malo kremastiji i jači ukus dodajte i istopljenu čokoladu, pa dobro sjedinite.  

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE