Nutela je najpoznatiji namaz na svetu koji mnogi vole. Mogu filovi za torte i kolače da se prave, maže se na hleb, palačinke ..., a super je u kombinaciji sa bananom za domaći sladoled. U prodvanici je dosta skup, a kod kuće možete da napravite duplo jeftiniju verziju omiljenog namaza i to veću količinu. A ako želite da bude bogatijeg i kremastijeg ukusa naš predlog je da dodate i istopljenu čokoladu. Uživajte!
- Sastojci:
- 1 šolja pečenih lešnika
- 140 g mlečne čokolade
- 2 kašike ulja
- 3 kašike šećera
- 1 kašika nezaslađenog kakaoa
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
Očistite lešnike i usitnite ih u blenderu. Kada budu sitno mleveni dodajte ulje i vanilu, pa još kratko izblendirajte. Onda dodajte šećer, kakao i so, pa opet izblendirajte. Nutela je gotova, ali ako želite malo kremastiji i jači ukus dodajte i istopljenu čokoladu, pa dobro sjedinite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom