Kolači koji se prave slično kao i čizkejk su poprlično jednostavni i uspevaju skoro svima. Recept za ovu neodoljivu poslasticu će vas oduševiti, jer ne samo da osvežava, nego se sastoji od svima omiljenih sastojaka. Kombinacija keksa, nutele, čokolade i slatke pavlake je prosto savšrena, a super je rešenje za bilo koju svečanu priliku. Između keksa su različiti filovi, a dodatno ga ulepšava i čokoladna glazura. 

  • Sastojci:
  • 200 g keksa 
  • 100 ml mleka 
  • 500 ml slatke pavlake 
  • 500 g maskarpone sira/krem sira 
  • 100 g šećera u prahu 
  • 150 g nutele 
  • 150 g bele čokolade 
  • 100 g mlečne čokolade 
  • Za glazuru:
  • 100 g čokolade 
  • 30 ml ulja 

Priprema:
Keks umočite u mleko, pa poređajte u kalup. Premažite istopljenom čokoladom, pa poređajte drugi sloj keksa koji ste umočili u mleko. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte maskarpone sir i i nastavite da mutite. Podelite smesu na 2 jednaka dela, pa u jedan dodajte nutelu, a u drugi istopljenu belu čokoladu. Dobro sjedinite. Preko keksa prvo sipajte nutela fil, pa poređajte još jedan sloj keksa umočenog u mleko, a zatim premažite filom sa belom čokoladom. Poređajte keks koji ste umočili u mleko i ostavite u frižideru sat vremena. Istopite čokoladu sa uljem, pa sipajte preko kolača i poravnajte. Pospite seckanim lešnicima ako želite i stavite u frižider na još 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE