Toliko je dobar da nećete moći da prestanete da ga jedete.

Sastojci:

Za žuti fil:

  • 2 jajeta
  • 150 g šećera
  • 70 g brašna
  • 500 ml mleka
  • 100 g putera

Za smeđi fil:

  • 2 jajeta
  • 100 g šećera
  • 100 ml mleka
  • 25 g kakaoa
  • 100 g nutele
  • 200 g putera

Za glazuru:

  • 150 g čokolade
  • 50 g putera

Još: 

  • 200 g mlevenog keksa
  • 100 ml istopljenog putera

Priprema:

Za žuti fil: Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte brašno i mleko. Kuvajte uz konstantno mešanje dok se ne zgusne, pa sklonite sa vatre. Dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Sipajte u kalup dimenzija 10x28 cm i ohladite u frižideru sat vremena.

Za smeđi fil: Jaja umutite sa šećerom, pa dodajte kakao i mleko. Stavite na šporet, pa dodajte nutelu i puter. Kuvajte i mešajte dok se sve ne otopi i sjedini. Sipajte preko žutog fila i ohladite u frižideru sat vremena.

Mleveni keks i puter sjedinite, pa sipajte preko smeđeg fila. Ostavite u frižideru pola sata.

Za glazuru: Čokoladu istopite sa puterom i time ukrasite kolač.

Izvadite kolač tako da bela strana bude gore, a keks dole. To ćete uraditi tako što kalup okrenete naopačke i skinete. Ukrasite žuti fil sa glazurom.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: stvarukusa.rs