Toliko je dobar da nećete moći da prestanete da ga jedete.
Sastojci:
Za žuti fil:
- 2 jajeta
- 150 g šećera
- 70 g brašna
- 500 ml mleka
- 100 g putera
Za smeđi fil:
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- 100 ml mleka
- 25 g kakaoa
- 100 g nutele
- 200 g putera
Za glazuru:
- 150 g čokolade
- 50 g putera
Još:
- 200 g mlevenog keksa
- 100 ml istopljenog putera
Priprema:
Za žuti fil: Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte brašno i mleko. Kuvajte uz konstantno mešanje dok se ne zgusne, pa sklonite sa vatre. Dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Sipajte u kalup dimenzija 10x28 cm i ohladite u frižideru sat vremena.
Za smeđi fil: Jaja umutite sa šećerom, pa dodajte kakao i mleko. Stavite na šporet, pa dodajte nutelu i puter. Kuvajte i mešajte dok se sve ne otopi i sjedini. Sipajte preko žutog fila i ohladite u frižideru sat vremena.
Mleveni keks i puter sjedinite, pa sipajte preko smeđeg fila. Ostavite u frižideru pola sata.
Za glazuru: Čokoladu istopite sa puterom i time ukrasite kolač.
Izvadite kolač tako da bela strana bude gore, a keks dole. To ćete uraditi tako što kalup okrenete naopačke i skinete. Ukrasite žuti fil sa glazurom.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Sezonska pasta sa bundevom
Slatka kukuruzna pita
Lagani pileći gulaš sa povrćem