Dok je sezona jagoda isprobajte sve recepte sa ovim voćem.

Sastojci za 3 osobe:

  • 350 g jagoda
  • 30 g kukurznog skroba
  • 50 g šećera
  • 150 g soka od pomorandže

Priprema:

Jagode očistite i isecite, pa stavite u blender. Dodajte sveže ceđeni sok od pomorandže i šećer, pa sve sjedinite. Procedite uz pomoć cediljke, pa dodajte kukuruzni skorob i promešajte.

Stavite da proključa, pa kuvajte još 3 minuta. Povremeno promešajte. Sipajte u neki tanjir i lepo pokrijte providnom folijom. Ohladite. Zatim servirajte u čašama i stavite jagodu.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: stvarukusa.rs