Brioš je francuski slatki hleb koji se pravi sa čokoladom. Obično za testo treba više sastojaka, a mi vam predlažemo lakšu i bržu verziju od samo 5 sastojaka. Napravite testo sa pasiranom bananom i grčkim jogurtom. Nikad mekaniji hleb koji će se dopasti mnogima, a sa ovim receptom definitivno nema greške jer sigurno uspeva svima. 

  • Sastojci:
  • 1 banana
  • 130 g brašna 
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 2 kašike grčkog jogurta
  • mlečna čokolada

Priprema: 
Bananu ispasirajte, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Zatim sipajte jogurt i par komada sitno seckane čokolade, pa sve lepo promešajte i kratko umesite. Podelite testo na 2 dela, pa oblikujte lopte. Stavite na pleh obložen pek papirom i ubacite u testo još par komadića sitno seckane čokolade. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 12-15 minuta. Ako želite pospite ga šećerom u prahu. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE