Domaća pileća pašteta je zdravija od kupovne, jer ne sadrži aditive, a i ukus je mnogo lepši. Pravi se lako, ali zahteva malo vremena. Mi predlažemo da isprobate ovaj recept za pileću paštetu, a dodatak senfa i sardina je čini ukusnijom od svih drugih. Ovaj namaz vole da jedu svi, i deca i stariji, a nema lepšeg doručak od domaće vruće pogače ili lepinja i pileće paštete.
Sastojci:
- 1 kg pileta
- 2-3 krompira
- 1 konzerva sardina
- 4-5 kašičica senfa
- majonez
Recept za pileću paštetu:
Pripremite piletinu
Celo pile skuvajte u većoj šerpi i začinite po želji. Možete da dodate i neko povrće, kao što je šargarepa ili luk (u komadu). Ostavite da se ohladi. Bujon (voda u kojoj se kuvalo pile) možete da zamrznete. Pile očistite od kostiju i izblendirajte sa sve kožicom. Krompir skuvajte zasebno, pa dodajte u blender i dobro izblendirajte da se svi sastojci sjedine.
Napravite paštetu
Pored pileta i krompira u paštetu dodajte i sardinu i opet lepo izblendirajte. Izvadite paštetu u neku posudu, pa pobiberite, dodajte senf i sve lepo promešajte. Preko majonezom napravite šaru.
Pročitajte i ovo: Domaća pileća pašteta
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem