Domaća pileća pašteta je zdravija od kupovne, jer ne sadrži aditive, a i ukus je mnogo lepši. Pravi se lako, ali zahteva malo vremena. Mi predlažemo da isprobate ovaj recept za pileću paštetu, a dodatak senfa i sardina je čini ukusnijom od svih drugih. Ovaj namaz vole da jedu svi, i deca i stariji, a nema lepšeg doručak od domaće vruće pogače ili lepinja i pileće paštete. 

Sastojci:

  • 1 kg pileta 
  • 2-3 krompira
  • 1 konzerva sardina
  • 4-5 kašičica senfa 
  • majonez

Recept za pileću paštetu:

23:06
Korak 1

Pripremite piletinu

Celo pile skuvajte u većoj šerpi i začinite po želji. Možete da dodate i neko povrće, kao što je šargarepa ili luk (u komadu). Ostavite da se ohladi. Bujon (voda u kojoj se kuvalo pile) možete da zamrznete. Pile očistite od kostiju i izblendirajte sa sve kožicom. Krompir skuvajte zasebno, pa dodajte u blender i dobro izblendirajte da se svi sastojci sjedine. 

23:12
Korak 2

Napravite paštetu

Pored pileta i krompira u paštetu dodajte i sardinu i opet lepo izblendirajte. Izvadite paštetu u neku posudu, pa pobiberite, dodajte senf i sve lepo promešajte. Preko majonezom napravite šaru.

Pročitajte i ovo: Domaća pileća pašteta

BONUS VIDEO: 

tik-tok/timm Pašteta od belog luka

(StvarUkusa/S.B.)