Kako biste umesili ukusnu pogaču nisu potrebne posebne kulinarske veštine, a mi vam donosimo sjajan jemenski recept sa kojim nema greške. Za doručak je uvek bolje poslužiti domaću pogaču od kupovne, a za ovu je dovoljno da testo sjedinite mikserom, oblikujete je i ispečete. Dosta podseća na žu-žu, istovremeno hrskava i vazdušasta, pa ni gosti neće moći da joj odole.

Sastojci:

  • 600 g brašna 
  • 150 g integralnog brašna 
  • 1,5 kašičica soli
  • 550 ml vode
  • 1 kašičica suvog kvasca 
  • puter 
  • crni susam

Recept za 3 pogače od jednog testa:

Razmutite kvasac u toploj vodi i ostavite da se aktivara, pa dodajte prosejano brašno i so. Umutite testo i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da odstoji 10 minuta. Nakon tog vremena podelite testo na 3 jednaka dela, pa pospite brašnom, pokrijte i ostavite još 5 minuta. Razvucite jedan deo testa na pobrašnjenoj površini, pa premažite istopljenim puterom. Savijte po dužini, premažite puterom i tako savijte još 2 puta (pogledaj video). Urolajte i stavite u puterom premazanu tepsiju. Premažite i testo puterom, pospite susamom, pa pokrijte providnom folijom, pa ostavite da odstoji 10 minuta. Zatim razvucite testo prstima tako da pokrije dno pleha i pecite u zagrejanoj rerni na 260°C oko 10 minuta. Na isti način napravite pogaču i od preostalog testa. 

Pročitajte i ovo: Recept za posnu pogaču

BONUS VIDEO: 

Instagram/foodiies_lifee Kako se pravi hleb sa belim lukom

(StvarUkusa/S.B.)