Kako biste umesili ukusnu pogaču nisu potrebne posebne kulinarske veštine, a mi vam donosimo sjajan jemenski recept sa kojim nema greške. Za doručak je uvek bolje poslužiti domaću pogaču od kupovne, a za ovu je dovoljno da testo sjedinite mikserom, oblikujete je i ispečete. Dosta podseća na žu-žu, istovremeno hrskava i vazdušasta, pa ni gosti neće moći da joj odole.
Sastojci:
- 600 g brašna
- 150 g integralnog brašna
- 1,5 kašičica soli
- 550 ml vode
- 1 kašičica suvog kvasca
- puter
- crni susam
Recept za 3 pogače od jednog testa:
Razmutite kvasac u toploj vodi i ostavite da se aktivara, pa dodajte prosejano brašno i so. Umutite testo i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da odstoji 10 minuta. Nakon tog vremena podelite testo na 3 jednaka dela, pa pospite brašnom, pokrijte i ostavite još 5 minuta. Razvucite jedan deo testa na pobrašnjenoj površini, pa premažite istopljenim puterom. Savijte po dužini, premažite puterom i tako savijte još 2 puta (pogledaj video). Urolajte i stavite u puterom premazanu tepsiju. Premažite i testo puterom, pospite susamom, pa pokrijte providnom folijom, pa ostavite da odstoji 10 minuta. Zatim razvucite testo prstima tako da pokrije dno pleha i pecite u zagrejanoj rerni na 260°C oko 10 minuta. Na isti način napravite pogaču i od preostalog testa.
Pročitajte i ovo: Recept za posnu pogaču
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem