Ništa lepše od mirisa domaćeg hleba koji se širi kućom. Ako volite hleb sa belim lukom, obavezno morate da isprobate i ovaj recept. U mekano testo idu masline i mirođija. Dodaje se i praziluk, koji se prethodno dinsta. Vrlo lako se sprema, a svaki namaz i jelo je uz njega duplo ukusnije!
Sastojci:
- 1 + 3/4 šolje pšeničnog brašna
- 1/2 kašilčice suvog kvasca
- 1/3 kašičice soli + 1/3 kašičice soli
- 200 ml mlake vode
- 250 g praziluka iseckanog
- šaka zelenih maslina
- šaka mirođije
- šaka izrendanog tvrdog sira
- malo maslinovog ulja
Recept za najmekši hleb sa prazilukom i maslinama:
Pomešajte pšenično brašno, suvi kvasac i so (1/3 kašičice), pa postepeno dodajte mlaku vodu. Zamesite testo za hleb, pa ostavite da nadođe oko 8-12 sati. Propržite iseckan praziluk na malo maslinovog ulja, dodajte 1/3 kašičice soli, prodinstajte, pa ostavite da se ohladi. U testo dodajte prodinstan praziluk, iseckane masline, mirođiju, izrendan tvrdi sir, pa premesite rukama testo sa dodacima. Premestite testo u pravougaoni pleh obložen pek papirom, pa pecite sa poklopcem hleb 35 minuta na 220°C. Potom sklonite poklopac i pecite oko 15-20 minuta hleb sa prazilukom i maslinama. Secite ohlađen hleb. Predlažemo da isprobate i domaći hleb sa slaninicom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/J.K.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus