Pred vama je recept za domaći hleb na malo drugačiji način. Ukoliko kod kuće imate slaninicu, propržite je i dodajte u testo. Kada ispečete zamirisaće cela kuća, a ovaj hleb možete jesti bez ičega, ili uz neki namaz poputa kajmaka, ajvara..
- Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 150 g slanine
- 1 glavica crnog luka
- 100 ml mleka
- 200 ml mlake vode
- so
Priprema:
Crni luk i slaninu isecite na kockice i kratko propržite u tiganju. Zatim izvadita na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće. Brašno pomešajte sa kvascem. U sredini napravite udubljenje, dodajte luk i slaninu. Mlako mleko posolite, pomešajte s vodom i postupnim dodavanjem umesite glatko testo. Oblikujte ga u loptu i pokrijte ga, pa ostavite da tako narasta. Nakon toga premesite, oblikujte po želji i stavite u namašćeni pleh ili kalup. Ostavite da narasta još 15 minuta. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 30 minuta, a zatim temperaturu smanjite na 200 stepeni i pecite još 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem