Domaće pecivosvi vole, a pogotovo ako je priprema laka, a ukus fantastičan. Naš predlog je ovo punjeno povrćem koje dosta podseća na uštipke. Okupite porodicu za stolom i poslužite vruće pecivo sa čašom jogurta, koje ćete spremiti očas posla. Uveče možete da pripremite testo, a ujutru da ispržite za brzinski doručak.
- Sastojci:
- Za testo:
- 1 jaje
- 200 ml toplog mleka
- 200 ml tople vode
- 10 g kvasca
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 540 g brašna
- Za fil:
- 1 krompir
- 1 ljubičasti luk
- 1 crvena paprika
- 2 zelene paprike
- 1 veza peršuna
- 80 g feta sira
Priprema:
Jaje, mleko i vodu pomešajte, pa dodajte kvasac i šećer. Promšajte i ostavite da se kvasac aktivira nekih 5 minuta. Dodajte prosejano brašno i posolite. Umesite testo i ostavite da odstoji nekih pola sata. Krompir izrendajte, kao i sir, a papriku, peršun i luk iseckajte. Dodajte u testo i sve dobro špatulom sjedinite. Sipajte testo u špric za kolače, pa iz šprica sipajte u zagrejani tiganj. Mada lakše je ako kašikom uzimate smesu i stavljate u zagrejano ulje.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem