Domaće pecivosvi vole, a pogotovo ako je priprema laka, a ukus fantastičan. Naš predlog je ovo punjeno povrćem koje dosta podseća na uštipke. Okupite porodicu za stolom i poslužite vruće pecivo sa čašom jogurta, koje ćete spremiti očas posla. Uveče možete da pripremite testo, a ujutru da ispržite za brzinski doručak.
- Sastojci:
- Za testo:
- 1 jaje
- 200 ml toplog mleka
- 200 ml tople vode
- 10 g kvasca
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 540 g brašna
- Za fil:
- 1 krompir
- 1 ljubičasti luk
- 1 crvena paprika
- 2 zelene paprike
- 1 veza peršuna
- 80 g feta sira
Priprema:
Jaje, mleko i vodu pomešajte, pa dodajte kvasac i šećer. Promšajte i ostavite da se kvasac aktivira nekih 5 minuta. Dodajte prosejano brašno i posolite. Umesite testo i ostavite da odstoji nekih pola sata. Krompir izrendajte, kao i sir, a papriku, peršun i luk iseckajte. Dodajte u testo i sve dobro špatulom sjedinite. Sipajte testo u špric za kolače, pa iz šprica sipajte u zagrejani tiganj. Mada lakše je ako kašikom uzimate smesu i stavljate u zagrejano ulje.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Patlidžan sa belim lukom po španskom receptu
Kako da napravite osvežavajući krem od jagoda
Salata od svežih krastavaca sa krem sirom
Lagani rižoto sa zelenim povrćem
Sočivo sa tikvicama za 30 minuta