Umesto standardne pite sa jabukama, napravite hrskave rolnice pune fila koji curi kada zagrizete. Prave se lako i jednostavno, pa će i početnicima uspeti iz prve. Savršene su kao posluženje za goste, ali su takođe odlične uz popodnevnu kafu.

  • Sastojci:
  • 100 g suvog grožđa
  • 2 jabuke
  • sok od jednog limuna
  • 100 g putera
  • 40 g smeđeg šećera
  • 100 g mlevenih oraha
  • 6 listova kora za pitu
  • maslac za premazivanje
  • šećer u prahu

Priprema:

U manju činiju dodajte suvo grožđe i prelijte vodom. Ostavite na stranu. Isecite jabuke na male kockice i prebacite ih u činiju. Dodajte limunov sok i promešajte. U šerpu dodajte puter i ostavite da se rastopi. Sipajte jabuke i dodajte šećer.  Mešajte dok jabuke ne omekšaju i ne postanu karamelizovane. Prebacite jabuke u činiju, dodajte suvo grožđe i orahe i sve dobro izmešajte.
Svaku koru za pitu podelite na 2 dela po dužini. Premažite ih puterom. Na donju ivicu kore stavite malo smese od jabuka i urolajte. Ponovite postupak sa ostalim korama i nadevom. Rolnice prebacite u pleh obložen papirom za pečenje i premažite puterom. Pecite na 180°C 15 minuta. Pospite ih šećerom u prahu i poslužite.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE