Postoje domaćice koje znaju same da umese kore i naprave hrskavepite, ali isto tako ima i onih manje iskusnih. To ne znači da ne treba da iskušate svoje veštine, a mi predlažemo da prvo probate pite bez kora da pravite, tkz. izlivenu. Ne postoji šansa da ne uspe, a sve što treba da uradite jeste da umutite sastojke za testo, a fetu, luk i spanać samo pomešajte. U tepsiji se ređa sloj testa, fila, pa opet testa i sve to ispecite. Odlično je posluženje za slavu, ali i za ručak ili večeru.
- Sastojci:
- 500 g spanaća
- 3 mlada luka
- mirođija
- peršun
- maslinovo ulje
- 250 g posnog feta sira
- 400 g jogurta od soje
- 4 jajeta
- 250 ml vode
- 2 i 3/4 šolje brašna
Priprema:
Spanać operite i pomešajte sa seckanim mladim lukom, peršunom, mirođijom i sipajte maslinovo ulje. Posolite i pobiberite, a zatim dodajte izdrobljenu fetu. Lepo promešajte. U drugoj posudi pomešajte jogurt i jaja i dobro umutite, pa dodajte vodu, malo ulja i brašno. Sjedinite sve sastojke. U nauljeni pleh sipajte pola smese, pa rasporedite fil. U preostalo testo dodajte malo vode, pa sipajte preko fila. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C dok ne dobije zlatnu boju. Kada se ohladi isecite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem