Postoje domaćice koje znaju same da umese kore i naprave hrskavepite, ali isto tako ima i onih manje iskusnih. To ne znači da ne treba da iskušate svoje veštine, a mi predlažemo da prvo probate pite bez kora da pravite, tkz. izlivenu. Ne postoji šansa da ne uspe, a sve što treba da uradite jeste da umutite sastojke za testo, a fetu, luk i spanać samo pomešajte. U tepsiji se ređa sloj testa, fila, pa opet testa i sve to ispecite. Odlično je posluženje za slavu, ali i za ručak ili večeru. 

  • Sastojci:
  • 500 g spanaća 
  • 3 mlada luka 
  • mirođija 
  • peršun
  • maslinovo ulje 
  • 250 g posnog feta sira 
  • 400 g jogurta od soje 
  • 4 jajeta 
  • 250 ml vode 
  • 2 i 3/4 šolje brašna 

Priprema:
Spanać operite i pomešajte sa seckanim mladim lukom, peršunom, mirođijom i sipajte maslinovo ulje. Posolite i pobiberite, a zatim dodajte izdrobljenu fetu. Lepo promešajte. U drugoj posudi pomešajte jogurt i jaja i dobro umutite, pa dodajte vodu, malo ulja i brašno. Sjedinite sve sastojke. U nauljeni pleh sipajte pola smese, pa rasporedite fil. U preostalo testo dodajte malo vode, pa sipajte preko fila. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C dok ne dobije zlatnu boju. Kada se ohladi isecite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE