Posni paprikaš treba da se kuva nešto malo duže od sat vremena, ali povrće bude vrlo mekano i dobro kuvano. Ukoliko volite povrće možda ćete želeti da napravite i zapečeno povrće sa leblebijama. Evo kako se pravi posni paprikaš pun povrća.

Sastojci:

  • 2 kašike ulja
  • 320 g šampinjona, narezanih na četvrtine
  • 2 lovorova lista
  • 2 kašike svežeg ruzmarina
  • 4 crvena luka, narezana na četvrtine
  • 4 čena belog luka, tanko narezana
  • 320 g tikvica, isečenih
  • 600 ml povrtnog bujona
  • 800 g leblebija
  • 1 kašika mlevene paprike
  • 4 kašike paradajz pirea
  • 850 g krompira, isečenog na kockice

Recept za posni paprikaš

16:25
Korak 1

Pržite šampinjone

U velikom tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri i pržite šampinjone, lovor i ruzmarin oko 5 minuta. Ubacite luk i beli luk i pržite još nekoliko minuta dok sve ne omekša.

16:29
Korak 2

Dodajte tikvice sa bujonom

Dodajte tikvice, povrtni bujon, leblebije, mlevenu papriku i paradajz pire. Pokrijte i dinstajte 40 minuta dok se tečnost ne smanji u gusti sos.

16:29
Korak 3

Skuvajte krompir

Oko 25 minuta pre kraja kuvanja u šerpi sa ključalom vodom skuvajte krompir i kuvajte ga 15-20 minuta, dok ne omekša. Ocedite i izgnječite sa dosta bibera.

16:29
Korak 4

Pomešajte krompir i čorbu

Izgnječeni krompir ubacite u paprikaš i servirajte. Uživajte u posnom paprikašu punom povrća.

Pročitajte kako da napravite ratatuj, povrće u aromatičnom sosu

BONUS VIDEO

Recept za svinjski paprikaš Kurir

StvarUkusa/L.S.