Punjene pečurke su gotove za 45 minuta i pune se krem sirom, začinima i belim lukom. Ukoliko volite pečurke možda ćete želeti da napravite i aromatične pečurke pečene u rerni. Evo kako da napravite punjene pečurke.

Sastojci:

  • Ulje
  • 680 g šampinjona
  • 2 kašike maslaca
  • 2 čena belog luka, mlevena
  • 30 g prezle
  • Soli
  • Bibera
  • 30 g parmezana
  • 113 g krem sira, omekšanog
  • 2 kašike sveže seckanog peršuna
  • 1 kašika sveže seckane majčine dušice

Recept za punjene pečurke

17:07
Korak 1

Zagrejte rernu

Zagrejte rernu na 200°. Podmažite lim za pečenje uljem. Odvojite štapove od pečuraka i sitno ih iseckajte. Stavite kape šampinjona na lim za pečenje.

17:10
Korak 2

Ispržite luk

U srednjem tiganju na srednjoj vatri istopite puter. Dodajte seckane pečurke i kuvajte dok većina vlage ne ispari, 5 minuta. Dodajte beli luk i kuvajte dok ne zamiriše, 1 minut, a zatim dodajte prezle i ostavite da se malo prži, 3 minuta. Začinite solju i biberom. Uklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi.

17:10
Korak 3

Pomešajte fil

U velikoj posudi pomešajte mešavinu pečuraka, parmezan, krem sir, peršun i majčinu dušicu. Začinite solju i biberom. Napunite kape pečuraka filom i pospite sa još parmezana. Pecite dok pečurke ne omekšaju, a vrhovi ne postanu zlatni, 20 minuta. Uživajte u punjenim pečurkama.

Pročitajte kako se prave PEČENE PEČURKE OD 3 SASTOJKA

BONUS VIDEO

Kurir televizija PUNJENE PEČURKE KOJE SU PERFEKTNE ZA LETNJE DANE! Glumci kuvaju na Kurir TV: Pogledajte ocene žirija

StvarUkusa/L.S.