Punjene pečurke su gotove za 45 minuta i pune se krem sirom, začinima i belim lukom. Ukoliko volite pečurke možda ćete želeti da napravite i aromatične pečurke pečene u rerni. Evo kako da napravite punjene pečurke.
Sastojci:
- Ulje
- 680 g šampinjona
- 2 kašike maslaca
- 2 čena belog luka, mlevena
- 30 g prezle
- Soli
- Bibera
- 30 g parmezana
- 113 g krem sira, omekšanog
- 2 kašike sveže seckanog peršuna
- 1 kašika sveže seckane majčine dušice
Recept za punjene pečurke
Zagrejte rernu
Zagrejte rernu na 200°. Podmažite lim za pečenje uljem. Odvojite štapove od pečuraka i sitno ih iseckajte. Stavite kape šampinjona na lim za pečenje.
Ispržite luk
U srednjem tiganju na srednjoj vatri istopite puter. Dodajte seckane pečurke i kuvajte dok većina vlage ne ispari, 5 minuta. Dodajte beli luk i kuvajte dok ne zamiriše, 1 minut, a zatim dodajte prezle i ostavite da se malo prži, 3 minuta. Začinite solju i biberom. Uklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi.
Pomešajte fil
U velikoj posudi pomešajte mešavinu pečuraka, parmezan, krem sir, peršun i majčinu dušicu. Začinite solju i biberom. Napunite kape pečuraka filom i pospite sa još parmezana. Pecite dok pečurke ne omekšaju, a vrhovi ne postanu zlatni, 20 minuta. Uživajte u punjenim pečurkama.
Pročitajte kako se prave PEČENE PEČURKE OD 3 SASTOJKA
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus