Prženi šampinjoni sa crvenim i belim lukom su aromatični i puterasti kad ih zagrizete. Pročitajte i kako se pravi kremasta pasta s pečurkama. Luk, puter, majčina dušica, sve se to sjedinjuje u jedinstveni ukus ovih šampinjona, koje možete da jedete uz bruskete ili po želji. Evo kako se prave!
Sastojci:
- 4 kašike putera
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1/2 crnog luka, iseckanog
- 500 g šampinjona
- 2 supene kašike suvog belog vina
- 1 kašičica svežih listova iseckane majčine dušice
- 2 kašike seckanog svežeg peršuna
- 4 čena belog luka, mlevenog
- So i biber po ukusu
Recept za pržene šampinjone s lukom:
Dodajte vino i beli luk:
Sipajte vino i pržite 2 minuta, dok ne ispari. Dodajte majčinu dušicu, 1 kašiku peršuna i beli luk. Pržite još 30 sekundi, dok ne zamiriše. Začinite obilno solju i biberom (po vašem ukusu). Pospite preostalim peršunom i poslužite toplo. Uživajte u prženim šampinjonima sa lukom!
Saznajte i recept za PODVARAK SA ŠAMPINJONIMA
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus