Prženi šampinjoni sa crvenim i belim lukom su aromatični i puterasti kad ih zagrizete. Pročitajte i kako se pravi kremasta pasta s pečurkama. Luk, puter, majčina dušica, sve se to sjedinjuje u jedinstveni ukus ovih šampinjona, koje možete da jedete uz bruskete ili po želji. Evo kako se prave!
Sastojci:
- 4 kašike putera
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1/2 crnog luka, iseckanog
- 500 g šampinjona
- 2 supene kašike suvog belog vina
- 1 kašičica svežih listova iseckane majčine dušice
- 2 kašike seckanog svežeg peršuna
- 4 čena belog luka, mlevenog
- So i biber po ukusu
Recept za pržene šampinjone s lukom:
Dodajte vino i beli luk:
Sipajte vino i pržite 2 minuta, dok ne ispari. Dodajte majčinu dušicu, 1 kašiku peršuna i beli luk. Pržite još 30 sekundi, dok ne zamiriše. Začinite obilno solju i biberom (po vašem ukusu). Pospite preostalim peršunom i poslužite toplo. Uživajte u prženim šampinjonima sa lukom!
Saznajte i recept za PODVARAK SA ŠAMPINJONIMA
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slavska salata sa kačkavaljem i majonezom
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan
Slana torta sa šunkom i sirom kao slavsko predjelo