Prženi šampinjoni sa crvenim i belim lukom su aromatični i puterasti kad ih zagrizete. Pročitajte i kako se pravi kremasta pasta s pečurkama. Luk, puter, majčina dušica, sve se to sjedinjuje u jedinstveni ukus ovih šampinjona, koje možete da jedete uz bruskete ili po želji. Evo kako se prave!

Sastojci:

  • 4 kašike putera
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1/2 crnog luka, iseckanog
  • 500 g šampinjona
  • 2 supene kašike suvog belog vina
  • 1 kašičica svežih listova iseckane majčine dušice
  • 2 kašike seckanog svežeg peršuna
  • 4 čena belog luka, mlevenog
  • So i biber po ukusu

Recept za pržene šampinjone s lukom:

15:46
Korak 1

Izdinstajte crveni luk i šampinjone:

Prženešampinjone s lukom počnite da pravite tako što ćete da zagrejte puter i ulje u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dinstajte crni luk dok ne omekša (oko 3 minuta). Dodajte šampinjone i dinstajte oko 4-5 minuta dok ne postanu zlatni i hrskavi po ivicama.

15:49
Korak 2

Dodajte vino i beli luk:

Sipajte vino i pržite 2 minuta, dok ne ispari. Dodajte majčinu dušicu, 1 kašiku peršuna i beli luk. Pržite još 30 sekundi, dok ne zamiriše. Začinite obilno solju i biberom (po vašem ukusu). Pospite preostalim peršunom i poslužite toplo. Uživajte u prženim šampinjonima sa lukom!

Saznajte i recept za PODVARAK SA ŠAMPINJONIMA

BONUS VIDEO:

Pita sa pečurkama instagram/cookistwow

StvarUkusa/L.S.