Lovačke šnicle prave se od svinjetine. Vrlo jako jelo, za gurmane. Napravite i punjeno svinjsko meso umotano u slaninu, za predljelo. Lovačke šnicle imaju dosta sastojaka, a prave se na ovaj način!

Sastojci:

  • 800 g svinjetine
  • 4 glavice luka
  • 1 supena kašika paradajz pirea
  • 2 kobasice
  • 200 g šunke
  • 12 komada šampinjona
  • 15 glavica luka, iseckanih na kockice
  • 60 ml crnog vina
  • prsothvat bibera
  • prstohvat soli
  • 4 supene kašike ulja

Recept za lovčake šnicle:

14:51
Korak 1

Čekićem izlupati svinjetinu:

Za lovačke šnicle prvo svinjetinu isecite na odreske i izlupajte drvenim čekićem. Posolite i ostavite da odstoje oko 10 minuta, pa propržite na zagrejanom ulju i izvadite u posudu. Pokrijte šnicle i držite na toplom.

14:55
Korak 2

Dinstati povrće, šunku i kobasice:

Na istom ulju dinstajte sitno seckani crni luk, šampinjone, cele glavice luka (oljuštene), seckanu šunku i kobasice. Dodajte paradajz pire, posolite i začinite biberom. Promešajte i posle 2-3 min sipajte vino. Pokrijte poklopcem i pržite 15 minuta na tihoj vatri, pa smesu pospite preksvinjskih odrezaka. Poslužite lovačke šnicle uz krompir.

Saznajte i NAJBOLJI RECEPT ZA SVINJSKU PEČENICU SA SUVIM VOĆEM

BONUS VIDEO:

tiktok/s_lou92 Pečenje u tiganju

StvarUkusa/L.S.