Svinjsko meso ne morate da pravite samo za ručak, postoje recepti za ukusno predjelo ili meze kada vam dođu gosti. Ako svinjsko meso napunite pikantnim umakom, pa umotate u slaninu napravićete predjelo kojem niko neće moći da odoli. Dovoljno je da uz njega poslužite neku salatu ili samo parče domaćeg hleba. Može da se služi i na mrsnim slavama.

Pročitajte i kako se prave najbolje svinjske šnicle.

Sastojci:

  • 600 g svinjskog karea
  • 3 crna luka 
  • 1 ljuta papričica 
  • 300 g pečuraka
  • 100 g tvrdog sira 
  • 1/2 limuna
  • 200 g slanine 

Recept za punjeno svinjsko meso umotano u slaninu: 

Šnicle svinjskog mesa izlupajte čekićem za meso. Dva šnita slanine stavite u obliku slova X, pa preko stavite meso. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk (1 komad), pa dodajte sekcanu ljutu papričicu. Kada i ona omekša dodajte seckane pečurke, začinite po želji, a onda sipajte sok od limuna i stavite taj ceđeni limun u tiganj. Pržite dok pečurke, luk i paprika ne budu gotovi, pa izvadite limuna. Sipajte u posudu, pa dodajte rendani sir i dobro promešajte. Sipajte dobijenu smesu na meso, pa ga podignite na gore da zatvorite. Onda podignite i slaninu, pa preko stavite kolut luka i lepo zatvorite. Tako radite dok ne utoršite sve sastojke, pa poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni na 180°C oko 40 minuta. 

Pročitajte i ovo: Nikad sočnije krmenadle

BONUS VIDEO: 

Kineska piletina  Instagram/iankewks

(StvarUkusa/S.B.)