Slani tart sa šunkom i sirom je zakuska kojoj će malo ko odloleti. Ovaj klasik se zapeče u rerni očas posla, a dobijate hrskavu šunku i sir koji se razvlači. Dopašće vam se i lažna pica sa belim lukom, isprobajte, brzo se pravi. Slani tart sa šunkom i sirom ima ukus koji ostaje na vašim nepcima, a pravi se ovako!
Sastojci:
- 200 g šunke
- 50 g kačkavalja
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 4 jaja
- 200 g grčkog jogurta
- 50 g pavlake
- So i biber
Recept za slani tart:
Zagrejte rernu na 180C, šunku i kačkavalj isecite na kockice:
Za slani tart sa šunkom i sirom prvo razvaljajte list lisnatog testa i isecite u obliku kruga tako da stane u okrugli kalup za tortu. Zapamtite da testo treba u potpunosti da pokrije stranice kalupa. Držite testo u frižideru nakon što obložite kalup, dok ne budete spremni da ga upotrebite za slani tart.
Napravite preliv:
Pomešajte jaja, jogurt i pavlaku u činiji. Dobro promešajte i začinite solju i biberom. Prekrijte lisnato testo šunkom, a preko toga stavite sir. Završite sipanjem preliva preko šunke i sira. Pecite slani tart 30 minuta na najnižoj rešetki u rerni. Pustite da se tart ohladi najmanje 10 minuta pre nego što ga isečete na kriške i poslužite. Uživajte u slanom tartu sa šunkom i sirom!
Pročitajte recept za VIRALNI POSNI TART SA VOĆEM
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom