Recepata za belo meso nikad dosta, a osim što se lako priprema, nije skupo. Jedina mana pilećeg filea je ta što ako se ne pripremi kako treba može da bude suv. Ako želite da pripremite savršeno ukusno belo meso, mi vam predlažemo isprobate ovaj recept. Kuvajte u ga bujonu i pavlaci za kuvanje i biće neverovatno sočno.
Sastojci:
- 4 pileća filea
- beli luk u prahu
- 200 g brašna
- 100 g parmezana
- 30 g putera
- 1 crni luk
- 12 čenova belog luka
- 300 ml bujona
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 100 g parmezana
Recept za belo meso sa pavlakom za kuvanje:
Pripremite belo meso
Belo meso posolite, pobiberite i pospite belim lukom u prahu. U posudi pomešajte parmezan i brašno, pa uvaljajte belom meso. U tiganj sipajte malo ulja i istopite parče putera, pa ispržite meso.
Napravite sos
Izvadite meso iz tiganja, pa sipajte još malo ulja i propržite sitno seckani crni luk. Kada crni luk omekša dodajte cele čenove belog luka. Par čenova pritisnite nožem, pa dodajte u tiganj. Zatim sipajte bujon i pavlaku za kuvanje, pa promešajte. Kada krene da ključa dodajte parmezan, posolite i pobiberite, pa promešajte. Vratite meso.
Poslužite belo meso
Kuvajte meso u sosu još par minuta, a onda ga poslužite sa pire krompirom i svežom zelenom salatom.
Pročitajte i ovo: Pileće faširane šnicle
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća
Originalni recept za junetinu na burgundski način