Od kiselog kupusa možete da napravite specijalitete kao što su podvarak, sarmu... Podvarak se obično peče sa mesom i slaninom, jer ove namirnice daju poseban šmek, ali kako je u toku Božićni post možete da napravite jednako ukusno jelo i to sa pečurkama. Svi koji su probali podvarak sa šampinjonima imaju samo reči hvali, a pravi se jednostavno i uspeva svima.  

Sastojci:

  • 1 praziluk
  • 1 kg ribanca
  • 200 g šampinjona
  • 120 ml vode 
  • 50 ml belog vina

Recept za podvarak sa šampinjonima:

Isecite praziluk i propžite ga na ulju, a kada omekša dodajte ribanac koji ste prethodno isprali. Sipajte vodu i začinite po želji, pa lepo promešajte. Kuvajte poklopljeno dok kupus ne omekša. U tiganju propržite seckane šampinjone, pa dodajte u kupus i promešajte. Sipajte belo vino i zatim prebacite posudu sa podvarkom u rernu. Pecite na 180°C oko 15 minuta. 

Pročitajte i ovo: Podvarak sa suvim šljivama

BONUS VIDEO: 

Instagram/yildizlarsofrasi Burek sarme

(StvarUkusa/S.B.)