Od kiselog kupusa možete da napravite specijalitete kao što su podvarak, sarmu... Podvarak se obično peče sa mesom i slaninom, jer ove namirnice daju poseban šmek, ali kako je u toku Božićni post možete da napravite jednako ukusno jelo i to sa pečurkama. Svi koji su probali podvarak sa šampinjonima imaju samo reči hvali, a pravi se jednostavno i uspeva svima.
Sastojci:
- 1 praziluk
- 1 kg ribanca
- 200 g šampinjona
- 120 ml vode
- 50 ml belog vina
Recept za podvarak sa šampinjonima:
Isecite praziluk i propžite ga na ulju, a kada omekša dodajte ribanac koji ste prethodno isprali. Sipajte vodu i začinite po želji, pa lepo promešajte. Kuvajte poklopljeno dok kupus ne omekša. U tiganju propržite seckane šampinjone, pa dodajte u kupus i promešajte. Sipajte belo vino i zatim prebacite posudu sa podvarkom u rernu. Pecite na 180°C oko 15 minuta.
Pročitajte i ovo: Podvarak sa suvim šljivama
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese