Ne postoji osoba koja je probala mekike, a da se nije oduševila ovim pecivom. Priprema je vrlo jednostavna, samo umesite testo i ispržite mekike. Mogu da se jedu u bilo koje doba dana, a najbolje su za doručak ili večeru. Takođe, možete da ih služite sa slatkim ili slanim namazima, a mi vam danas donosimo recept za posne mekike koje se prave bez kvasaca i koje će definitivno uspeti svima. 

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika šećera
  • 2 kašike ulja
  • 220 ml tople vode

Recept za posne mekike bez kvasca:

U posudi pomešajte prosejano brašno, so, šećer, pa sipajte ulje i toplu vodu. Umesite testo, pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih 30 minuta. Zatim testo podelite na jednake delove i oblikujte loptice. Svaku razvucite i pržite u dobro zagrejanom ulju.

Pročitajte i ovo: Grčke mekike sa feta sirom

BONUS VIDEO:

Slatke mekike uvaljane u šećer Instagram/Cookist wow

(StvarUkusa/S.B.)