Ne postoji osoba koja je probala mekike, a da se nije oduševila ovim pecivom. Priprema je vrlo jednostavna, samo umesite testo i ispržite mekike. Mogu da se jedu u bilo koje doba dana, a najbolje su za doručak ili večeru. Takođe, možete da ih služite sa slatkim ili slanim namazima, a mi vam danas donosimo recept za posne mekike koje se prave bez kvasaca i koje će definitivno uspeti svima.
Sastojci:
- 400 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera
- 2 kašike ulja
- 220 ml tople vode
Recept za posne mekike bez kvasca:
U posudi pomešajte prosejano brašno, so, šećer, pa sipajte ulje i toplu vodu. Umesite testo, pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih 30 minuta. Zatim testo podelite na jednake delove i oblikujte loptice. Svaku razvucite i pržite u dobro zagrejanom ulju.
Pročitajte i ovo: Grčke mekike sa feta sirom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem