Boraniju možete da pravite na milion načina, a mi vam danas donosimo sjajan recept za musaku. Dodajte boraniji pirinač i pečurke i napravite jeftino posno jelo koje će se dopasti celoj porodici. Priprema je najjednostavnija moguća, a sve što treba da uradite jeste da pomešate sve sastojke i prvo kratko propržite, a onda i ispečete. Boranija po ovom receptu može da se jede i u toku Božićnog posta.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 1/2 kašičice sitno seckane majčine dušice
- 2 šolje sveže boranije
- 1 šolja integralnog pirinča
- 1,5 šolja bujona od povrća
- 350 g mešanih pečuraka po izboru
Recept za musaku sa boranijom, pirinčem i pečurkama:
Isecite crni luk na rebarca, pa propržite na malo zagrejanog ulja dok ne dobije zlatnu boju. Zatim dodajte i mleveni beli luk, pa pržite još minut. Nakon toga dodajte seckane pečurke, začinite po želji i pospite seckanu majčinu dušicu. Sklonite sa šporeta, pa dodajte boraniju i pirinač koji ste prethodno oprali. Sipajte bujon i lepo promešajte. Sipajte u tepsiju, pa pokrijte providnom folijom i pecite musaku sa boranijom u zagrejanoj rerni na 200°C oko 45-55 minuta. Nekih 10 minuta pred kraj skinite foliju i tako pecite.
Pročitajte i ovo: Boranija sa krompirom i slaninom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem