Boranija je izuzetno zdrava i od nje možete praviti razna jela. Možete spremiti musaku od boranije ili obrok salatu. Deca je naročito ne vole, ali mi vam predlažemo recept sa boranijom koji će obožavati! Dodaje se pržena slanina, a boranija se krčka i u začinima i pilećem bujonu. Pred kraj se dodaje i isekcan krompir, pa je sigurno da će sve generacije uživati u ukusu boranije sa krompirom i slaninom.
Sastojci:
- 8-10 debljih šnita slanine
- 450 g crvenog krompira
- 450-900 g boranije
- 1 glavica luka
- 1 kašika paste belog luka
- 1 kockica za pileću supu
- 4 šolje vrele vode
- 3 kašike putera
- so po ukusu
- mleveni biber po ukusu
- beli luk u prahu po ukusu
- začinske ljute papričice
Recept za boraniju sa slaninom i krompirom:
Iseckajte crni luk i crveni krompir, kao i slaninu. Potom propržite iseckanu slaninu na srednjoj vatri dok ne postane hrskava, pa ubacite iseckan crni luk i zajedno prodinstajte nekoliko minuta. Dodajte pastu belog luka, pa dobro promešajte. Kockicu za pileću supu razmutite u vreloj vodi, pa bujon dodajte u tiganj. Promešajte i kada smesa provri, dodajte iseckanu boraniju. Poklopite boraniju i ostavite oko 15 minuta da se kuva. Dodajte mleveni biber, so i začinsku ljutu papriku po ukusu, pa promešajte. Promešajte, pa dodajte 2 kašike putera. Ubacite iseckan krompir, promešajte, pa ostavite da se boranija krčka dok krompir ne postane mekan (otprilike 15 minuta). Pred kraj kuvanja boranije sa slaninom i krompirom dodajte još 1 kašiku putera i ostavite da se krčka još 5 minuta otprilike. Po želji, dodajte još soli, bibera ili začinske ljute papričice. Preporučujemo i najjednostavniji recept za zelenu boraniju.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus