Musaka se kod nas obično sprema od krompira i mlevenog mesa, ali popularana je i grčka, koja se pravi sa patlidžanom i bešamel sosom. Ako želite da napravite savršen ručak za celu porodicu onda vam predlažemo da probate i musaku od boranije koja će oduševiti svakoga već na prvi zalogaj.
- Sastojci:
- 1 kg boranije
- 500 g mlevenog mesa
- 4 jajeta
- 200 ml ulja
- 3 čena belog luka
- 2 crna luka
- 180 g kisele pavlake
- 1 veza peršuna
Priprema:
Crni luk iseckajte, pa propržite na ulju. Kada omekša dodajte mleveni beli luk, kao i očišćenu boraniju. Posolite i pobiberite, sipajte malo vode, pa dinstajte. Kuvajte dok boranija ne omekša, a ako je potrebno dolivajte još vode. U tiganju propržite sitno seckani crni luk (1 komad), pa dodajte mleveno meso. Začinite po želji i ispržite. Sklonite sa šporeta, pa u meso dodajte umućeno jaje i seckani peršun. Sve dobro promešajte, pa u tepsiju koju ste nauljili ređajte naizmenično boraniju i mleveno meso. Poslednji red treba da bude boranija. Preostala 3 jajeta umutite sa kiselom pavlakom, začinite po želji i onda prelijte musaku. Pecite u rerni na 200°C oko 40 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukus
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem