Musaka se kod nas obično sprema od krompira i mlevenog mesa, ali popularana je i grčka, koja se pravi sa patlidžanom i bešamel sosom. Ako želite da napravite savršen ručak za celu porodicu onda vam predlažemo da probate i musaku od boranije koja će oduševiti svakoga već na prvi zalogaj. 

  • Sastojci: 
  • 1 kg boranije
  • 500 g mlevenog mesa
  • 4 jajeta
  • 200 ml ulja
  • 3 čena belog luka
  • 2 crna luka
  • 180 g kisele pavlake
  • 1 veza peršuna 

Priprema: 
Crni luk iseckajte, pa propržite na ulju. Kada omekša dodajte mleveni beli luk, kao i očišćenu boraniju. Posolite i pobiberite, sipajte malo vode, pa dinstajte. Kuvajte dok boranija ne omekša, a ako je potrebno dolivajte još vode. U tiganju propržite sitno seckani crni luk (1 komad), pa dodajte mleveno meso. Začinite po želji i ispržite. Sklonite sa šporeta, pa u meso dodajte umućeno jaje i seckani peršun. Sve dobro promešajte, pa u tepsiju koju ste nauljili ređajte naizmenično boraniju i mleveno meso. Poslednji red treba da bude boranija. Preostala 3 jajeta umutite sa kiselom pavlakom, začinite po želji i onda prelijte musaku. Pecite u rerni na 200°C oko 40 minuta. 

BONUS VIDEO: 

Lažna musaka sa bundevom instagram/cookistwow

Izvor: Stvar ukus