Musaka se kod nas obično sprema od krompira i mlevenog mesa, ali popularana je i grčka, koja se pravi sa patlidžanom i bešamel sosom. Ako želite da napravite savršen ručak za celu porodicu onda vam predlažemo da probate i musaku od boranije koja će oduševiti svakoga već na prvi zalogaj.
- Sastojci:
- 1 kg boranije
- 500 g mlevenog mesa
- 4 jajeta
- 200 ml ulja
- 3 čena belog luka
- 2 crna luka
- 180 g kisele pavlake
- 1 veza peršuna
Priprema:
Crni luk iseckajte, pa propržite na ulju. Kada omekša dodajte mleveni beli luk, kao i očišćenu boraniju. Posolite i pobiberite, sipajte malo vode, pa dinstajte. Kuvajte dok boranija ne omekša, a ako je potrebno dolivajte još vode. U tiganju propržite sitno seckani crni luk (1 komad), pa dodajte mleveno meso. Začinite po želji i ispržite. Sklonite sa šporeta, pa u meso dodajte umućeno jaje i seckani peršun. Sve dobro promešajte, pa u tepsiju koju ste nauljili ređajte naizmenično boraniju i mleveno meso. Poslednji red treba da bude boranija. Preostala 3 jajeta umutite sa kiselom pavlakom, začinite po želji i onda prelijte musaku. Pecite u rerni na 200°C oko 40 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukus
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus