Lanene pločice možete da nosite na posao, ali i da jedete za doručak ili večeru. One kupovne zamenite domaćim, a možete da ih jedete sa humusom ili paštetom. Donosimo vam recept za najbolje domaće lanene pločice koje uspevaju bukvalno svima, a njih možete da jedete i u toku posta.
- Sastojci:
- 300 g integralnog brašna
- 150 g heljdinog brašna
- 200 ml kisele vode
- 1,5 kašičica soli
- prstohvat sode bikarbone
- 5 kašika maslinovog ulja
- 20 g susama
- 20 g lanenog semena
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, so i sodu bikarbonu, pa sipajte ulje i kiselu vodu. Zatim dodajte susam i lan i umesite testo. Razvucite testo na pek papiru u obliku pravougaonika i isecite ga u obliku malih pravougaonika. Testo prebacite zajedno sa pek papirom na pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 10-15 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Goveđa čorba sa povrćem
Pita sa zeljem za post na vodi
Štanglice od čokolade i kikirikija
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama