Lanene pločice možete da nosite na posao, ali i da jedete za doručak ili večeru. One kupovne zamenite domaćim, a možete da ih jedete sa humusom ili paštetom. Donosimo vam recept za najbolje domaće lanene pločice koje uspevaju bukvalno svima, a njih možete da jedete i u toku posta. 

  • Sastojci:
  • 300 g integralnog brašna
  • 150 g heljdinog brašna
  • 200 ml kisele vode
  • 1,5 kašičica soli
  • prstohvat sode bikarbone
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • 20 g susama
  • 20 g lanenog semena

Priprema:
U posudi pomešajte brašno, so i sodu bikarbonu, pa sipajte ulje i kiselu vodu. Zatim dodajte susam i lan i umesite testo. Razvucite testo na pek papiru u obliku pravougaonika i isecite ga u obliku malih pravougaonika. Testo prebacite zajedno sa pek papirom na pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 10-15 minuta. 

BONUS VIDEO: 

Tviks desert u čaši nstagram/cookistwow

Izvor: Stvar ukusa