Ako i ove godine spremate zimnicu, predlažemo vam da napravite paprike punjene kupusom. One su super posluženje uz pečenje, ali i kao osvežavajuća salata. Paprike punjene kupusom se jednostavnom prave, pa samim tim uspevaju i domaćicama koje tek počinju da kuvaju.

  • Sastojci:
  • 4 kg paradajz paprike
  • 4 kg kupusa
  • 1 l sirćeta
  • 3 l vode
  • 250 g šećera
  • 200 g soli
  • 1 vinobran
  • 1 konzervans
  • 20 g bibera

Priprema: 
U šerpu sipajte vodu, sirće, šećer, so, vinobran, konzervans i dodajte zrna bibera. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa ostavite još 15 minuta. Zatim sklonite sa šporeta, pa ostavite da se skroz ohladi. Najbolje je da ovaj preliv napravite dan ranije jer mora da bude dobro ohlađen. Kupus izrendajte i posolite, pa ostavite da pusti vodu. Paprike dobro operite i ostavite da se ocede. Zatim im skinite peteljku i očistite od semenki. Napunite paprike kupusom i ređajte u sterilisanu teglu. Procedite višak tečnosti, pa nalijte hladnim prelivom. Dobro zatvorite tegle. 

BONUS VIDEO: 

KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV) Kurir televizija

Izvor: Stvar ukusa