Boranija može da se služi kao prilog, ali i kao samostalan obrok. Pravi se na najrazličitije načine, a često se koristi i u salatama. Ako volite da je jedete, a nikada je niste spremali, onda vam predlažemo ovaj jednostavan recept. A kako je u toku i Petrovdanski post ovaj posni ručak će vas oduševiti, pogotovo što se praktično sam kuva. A ako ste boraniju već spremali, pročitajte i kako da poboljšate njen ukus samo jednim sastojkom.
- Sastojci:
- 500 g boranije
- 2 srednja crna luka
- 3 čena belog luka
- 3 paradajza
- 1 kašičica paradajz paste
- 2 kocke šećera
- 55 ml maslinovog ulja
Priprema:
Crni i beli luk sitno iseckajte, a boraniju očistite. Paradajzu ogulite kožicu i sitno ga iseckajte. U tiganj poređajte u slojevima luk, boraniju i secakni paradajz. Začinite po želji, dodajte paradajz pastu, pa stavite kocke šećera i prelijte maslinovim uljem. Poklopite i krčkajte nekih sat vremena, pa sklonite sa šporeta i ostavite još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Pohovane palačinke sa mlevenim mesom i povrćem
Kolač sa jabukama i krem sufleom
Bezglutenski kukuruzni hleb
Domaći sok od dunja
Mini pice od lisnatog testa sa piletinom