Boranija može da se služi kao prilog, ali i kao samostalan obrok. Pravi se na najrazličitije načine, a često se koristi i u salatama. Ako volite da je jedete, a nikada je niste spremali, onda vam predlažemo ovaj jednostavan recept. A kako je u toku i Petrovdanski post ovaj posni ručak će vas oduševiti, pogotovo što se praktično sam kuva. A ako ste boraniju već spremali, pročitajte i kako da poboljšate njen ukus samo jednim sastojkom.
- Sastojci:
- 500 g boranije
- 2 srednja crna luka
- 3 čena belog luka
- 3 paradajza
- 1 kašičica paradajz paste
- 2 kocke šećera
- 55 ml maslinovog ulja
Priprema:
Crni i beli luk sitno iseckajte, a boraniju očistite. Paradajzu ogulite kožicu i sitno ga iseckajte. U tiganj poređajte u slojevima luk, boraniju i secakni paradajz. Začinite po želji, dodajte paradajz pastu, pa stavite kocke šećera i prelijte maslinovim uljem. Poklopite i krčkajte nekih sat vremena, pa sklonite sa šporeta i ostavite još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus