U toku je Petrovdanski post, ali to ne znači da morate da se odreknete svojih omiljenih kolača. Svi znamo da je lenja pita jedna od najpoznatijih srpskih poslastica, a predlažemo vam da napravite i ukusan posni kolač sa jabukama. Pomešajte par osnovnih sastojka koje imate kod kuće, a onda im dodajte jabuke, čokoladu i cimet za poseban šmek. Nije skupo, a ukus je fenomenalan.
- Sastojci:
- 600 g jabuka
- 1 čaša šećera
- 1/2 čaše ulja
- 1 kašičica cimeta
- 2 čaše brašna
- 1 kašičica sode bikarbone
- 100 g posne čokolade
- malo šećera u prahu
Priprema:
Jabuke očistite i izrendajte, pa pospite šećerom i dobro promešajte. Ostavite da odstoje nekih 30 minuta. Zatim sipajte ulje i dobro promešajte, pa pospite cimet, prosejte brašno i dodajte sodu bikarbonu. Sve dobro sjedinite, pa dodajte istopljenu čokoladu. Opet lepo sjedinite, pa sipajte smesu u pleh koji ste obložili pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. Ostavite da se kolač ohladi, pa ga isecite na kocke i pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem