Krompir salata se najčešće jede kada je post, a kako je u toku Petrovdanski post, mi vam donosimo recept za malo drugačiji prilog. Ako vam je dosadno da je stalno pravite na jedan te isti način, onda obavezno isprobajte ovaj recept. U krompir se pored ljubičastog dodaje i praziluk, a radič daje poseban šmek. Osim što je ukus fenomenalan, ovako pripremljena krompir salata i lepo izgleda, pa će ulepšati svaku trepezu i biće odličan prilog uz ribu. 

  • Sastojci: 
  • 4-5 krompira 
  • 1 ljubičasti luk
  • 1/2 praziluka  
  • 1/2 radiča 
  • maslinovo ulje 
  • sirće 

Priprema: 
Obarite krompir u ljusci, pa kada se potpuno ohladi isecite ga po želji. Zatim iseckajte ljubičasti luk i radič, pa dodajte u krompir. Posolite, prelijte maslinovim uljem i sirćetom, pa dobro promešajte. Krompir salata je gotova. 

Izvor: Stvar ukusa